allnews-epirus

2Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ



Η Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος ( Executive Chefs Club of Greece ) δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 με έδρα την Καλαμάτα.
Από της πρώτες μέρες της ζωής της άρχισε να προσελκύει επαγγελματίες του χώρου όπου αγανακτισμένοι όπως ήταν αναζητούσαν κάτι ποιο καθαρό και πιο καλό για τον κλάδο μας.
Σιγά σιγά έφτασε να την ακολουθούν εκατοντάδες συνάδελφοι οι οποίοι πίστεψαν στην διαφορά και ήθελαν το καλό της γαστρονομίας. 

Αυτή τη στιγμή με κεντρικό άξονα την Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχουμε αναλάβει με ευθύνη την εκπροσώπηση της Eurotoque Hellas - Greece της Aregala Hellas - Greece και την Cooks Without Borders Hellas.
Δημιουργήσαμε την Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος με έδρα επίσης την Καλαμάτα, με σκοπό την ανάδειξη της Γαστρονομίας, τον Ελληνικών Προϊόντων και του Έλληνα Παραγωγού.

Ο σκοπός μας για την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας δεν σταματάει στα σύνορα της Ελλάδος αλλά έχοντας αντιπροσώπους σχεδόν σε όλη την υφήλιο προσπαθούμε να προβάλουμε την Ελληνική Γαστρονομία ανά τον κόσμο.

Τελευταία μας επιτυχία σε αυτό το μεγάλο σχέδιο είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γαστρονομίας που συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα Γαστρονομίας της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος όπου κατάφερε και κατέκτησε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 16 χώρες.

Βέβαια δεν σταματάμε εκεί και προσπαθούμε καθημερινά αυτόν τον δύσκολο δρόμο, να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον Έλληνα Επαγγελματία αφιλοκερδώς να καταλάβει ότι το μέλλον της Ελλάδος είναι ο Τουρισμός.
Ο Γαστρονομικός τουρισμός: μοχλός πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, εκστρατεία ενημέρωσης προς τις μικρομεσαίες κυρίως τουριστικές επιχειρήσεις για τα οφέλη της προμήθειας ελληνικών τοπικών προϊόντων τόσο για τους ίδιους όσο και για την εθνική οικονομία.
Το Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ανώτατης ποιότητας σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς. Με αυτόν τον τρόπο, ξενοδοχεία που δεν έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα στην προσπάθεια, θα πεισθούν για την ένταξη τους, καθώς τα οφέλη θα είναι εμφανή.
 
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι ο γαστρονομικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει από μόνος του λόγο επίσκεψης ξένων τουριστών στην πατρίδα μας.
Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε το τελικό τουριστικό προϊόν να συνθέτει μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και αναψυχής που θα ξεκινά από τα αξιοθέατα, το περιβάλλον, την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας και θα καταλήγει στο .πιάτο του.
Έτσι ο τουρίστας θα έχει κάθε λόγο να επισκεφθεί ξανά και ξανά την χώρα μας και μάλιστα σε διαφορετικούς τόπους ώστε να δοκιμάσει διαφορετικές παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας οικονομία και για την νέα προσπάθεια που κάνουμε ως χώρα να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Η βασική επιδίωξη κάθε τουριστικού προορισμού είναι να τον «ερωτευτεί» ο τουρίστας, ώστε να ξαναγυρίσει σε αυτόν. Και ως γνωστόν, ο έρωτας περνά από το στομάχι.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η γαστρονομία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς των τουρισμό και βέβαια ο τουρισμός χωρίς την γαστρονομία.
Είναι το ένα αναπόσπαστο κομμάτι του άλλου στην Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι είναι η δουλειά μας.
Είναι η ζωή στην χώρα μας που είναι ο πρώτος προορισμός τουρισμού ανά την υφήλιο, είναι τα πάντα.

                Με σεβασμό
         Αξιώτης Παράσχος



         

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη