allnews-epirus

"ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΤΩΡΑ: " ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ...


Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, ο επικεφαλής της Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», Άρης Μπαρτζώκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής, και μέλη της Παράταξης επισκέφθηκαν το Δροσοχώρι προκειμένου να συζητήσουν με φορείς και με τους κατοίκους του για θέματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλης Θεοχάρης, ο Σύμβουλος κ. Γιώργος Μίχος και ο πρώην Πρόεδρος κ. Γιάννης Ντάλλας. 
Όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση, ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κατοίκων είναι ο δρόμος στην είσοδο του χωριού, ο οποίος είναι επικίνδυνος για τη διέλευση των οχημάτων αλλά και των πεζών. Έχει υποστεί μια κατάπτωση / κατολίσθηση λόγω διάβρωσης εδώ και μια τετραετία και δεν επισκευάζεται καθώς εκκρεμούν διευθετήσεις σχετικά με την ευθύνη μεταξύ Περιφέρειας και εργολάβου. Τονίστηκε μάλιστα ότι στο θέμα αυτό ο ρόλος του Δήμου θα μπορούσε να είναι καθοριστικός, διαμεσολαβώντας για την επίλυση του θέματος εγκαίρως, καθώς ελλοχεύει συνεχώς ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος.
Σε αντίθεση με άλλα χωριά του Δήμου μας, το Δροσοχώρι έχει νέο κόσμο και οι κάτοικοι με προσωπικές εργασίες έχουν κατασκευάσει το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου. Χρειάζεται όμως αποδυτήρια αλλά υπάρχουν τυπικά προβλήματα αφού δεν υπάρχει οριοθέτηση του ευρύτερου Δημοτικού χώρου. Επίσης, θα πρέπει να κατασκευαστούν και άλλοι αθλητικοί χώροι όπως γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ.
Επιπλέον, οι κάτοικοι ανέφεραν ελλείψεις στο Πνευματικό Κέντρο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί, ενώ παρατηρήσεις υπήρξαν και στο θέμα της καθαριότητας καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή γίνεται τακτικά από ιδιωτική εταιρεία αλλά ο αριθμός των κάδων και η ποιότητά τους δεν είναι ικανοποιητικά.
Τέλος απαιτείται μια ενδυνάμωση του Εργοταξίου Κατσικά ώστε να γίνεται πιο συχνά συντήρηση των αγροτικών δρόμων της περιοχής.
Με το τέλος της επίσκεψης, ο κος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Δροσοχώρι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Δήμου μας, όπου είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Θεοχάρη, τον Σύμβουλο κ. Μίχο, τον πρώην Πρόεδρο κ. Ντάλλα καθώς και κατοίκους το χωριού. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την υποδοχή τους και την φιλοξενία τους, καθώς και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Το Δροσοχώρι, όπως και όλοι οι περιφερειακοί οικισμοί του Δήμου μας που επισκεφθήκαμε μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζουν μερικά κοινά προβλήματα που έχουν σχέση με θέματα καθαριότητας, υποδομών και σύνδεσης με το κέντρο του Δήμου μας. Καθίσταται σαφές ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αναπτύξει μια διαδικασία άμεσης ανταπόκρισης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς, λόγω της θέσης τους, υστερούν στις παροχές αλλά και τις υποδομές. Από την άλλη, το Δροσοχώρι έχει την τύχη να κατοικείται από νέους και δραστήριους ανθρώπους, που με προσωπική δουλειά και μεράκι φροντίζουν το χωριό τους, βελτιώνοντάς έτσι την ποιότητα ζωής τους. Στην προσπάθειά τους αυτή ο Δήμος θα πρέπει να σταθεί αρωγός, βοηθώντας με τα μέσα που διαθέτει. Και πάλι ευχαριστούμε τους κατοίκους για την ζεστή φιλοξενία τους. Είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά και το επιβεβαιώσαμε μετά τις εκλογές, ότι θα βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας. Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Δροσοχωρίου, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία μας».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη