allnews-epirus

Αύριο στο Μέτσοβο το “Skyrunner Series 2016 by Salomon”,

Αύριο Κυριακή 29 Μαΐου στο Μέτσοβο θα διεξαχθεί το “Skyrunner Series 2016 by Salomon”, ένας από τους πλέον δημοφιλείς αγώνες μεταξύ των φίλων του skyrunning.
Μετά το περυσινό ντεμπούτο του στη σειρά, o «UrsaTrail», δίνει και φέτος ραντεβού με το κοινό του αποτελώντας τον 3ο σταθμό του Skyrunner Series 2016 by Salomon! Έχοντας στο επίκεντρο το  Μέτσοβο, ο αγώνας που φέρει την υπογραφή του Α.Ο. Μετσόβου και του Νίκου Καλοφύρη, διεξάγεται μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο.. Τόσο η Μαραθώνια διαδρομή, συνολικού μήκους 40χλμ με 2.700 μ. θετική υψομετρική όσο και η δεύτερη διαδρομή των 20 χλμ με1.050 μ θετικής υψομετρικής, φέρνουν τους δρομείς αντιμέτωπους με ένα καταπράσινο σκηνικό συνιστώντας μια εμπειρία ανεπανάληπτη που όλοι θα πρέπει να την προσθέσουν στο αγωνιστικό βιογραφικό τους.
Στόχος των διοργανωτών, εκτός από το να φέρει τους αθλητές αντιμέτωπους με την ομορφιά του αλπικού τοπίου, είναι και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της καφέ αρκούδας, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία της δεύτερης διαδρομής των 20χλμ φέρει την είναι γνωστή και ως «Στα χνάρια της Αρκούδας».
Η εκκίνηση θαα δοθεί το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου στην πλατεία του Μετσόβου και περνά από ιστορικά μονοπάτια και ιδιαίτερης αισθητικής μνημεία της περιοχής, με το πρώτο κομμάτι του Ursa Trail να βρίσκεται ανατολικά του Αράχθου στην περιοχή του Ανηλίου και το δεύτερο κομμάτι που αποτελεί και τη διαδρομή του μικρού αγώνα δυτικά του Αράχθου στην περιοχή του Μετσόβου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη