allnews-epirus

Έλληνας ο πιστολέρο της Γάνδης που σκότωσαν οι αστυνομικοί


Ελληνικής καταγωγής και 26 ετών τοξικομανής είναι σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας της ανατολικής Φλάνδρας, ο άνδρας που άνοιξε πυρ, έξω από ξενοδοχείο, στο κέντρο της Γάνδης, προτού πυροβοληθεί θανάσιμα από την αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο «Vlaanderenstraat» της πρωτεύουσας της επαρχίας Φλάνδρας, τη Γάνδη, γύρω στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπήρξε συμπλοκή, με ανταλλαγή πυρών και η περιοχή είχε αποκλειστεί για περίπου μία ώρα ενώ «οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της πόλης παρέμειναν αποκλεισμένοι για κάποιες ώρες». 

Στο βίντεο ο 26χρονος δεν φαίνεται να ανοίγει πάντως πρώτος πυρ, όπως ισχυρίζεται η βελγική αστυνομία, όμως ενδεχομένως, να είχε προηγηθεί πυροβολισμός, προτού βγει από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες απο βελγικές ιστοσελίδες, ο 26χρονος ακολουθούσε κάποια φαρμακευτική αγωγή και αντιμετώπιζε πρόβλημα με ναρκωτικά. 

Μάλιστα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και είχε αφεθεί ελεύθερος μέσα στο 2014. 

Ο άνδρας, ονόματι Νικόλας "Μ", πυροβολήθηκε τρεις φορές στην κοιλιά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το περιστατικό, δεν είναι ακόμη σαφείς και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη, τον οποίο η αστυνομία πυροβόλησε, επειδή αρνήθηκε να παραδοθεί. Στο ένα χέρι κρατούσε ένα μπουκάλι και στο άλλο το όπλο. Εκφράζεται πάντως η εκτίμηση, ότι «ο πρώτος πυροβολισμός που δέχθηκε ίσως να προέρχεται και από λάθος (σ.σ της αστυνομίας)». 

Τίποτα δεν δείχνει ότι τα γεγονότα είναι μέρος μιας τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του Βελγίου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη