allnews-epirus

Υποδοχή Ολυμπιονικών στα Γιάννινα σε Τσίλη και Τζάλλα


Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας: Το όνειρο δε σταματάει εδώ…

Στα Γιάννινα επέστρεψαν χθες βράδυ από το Ρίο της Βραζιλίας οι Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας συνοδευόμενοι από τον Γιαννιώτη Ομοσπονδιακό Τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων τους υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο με όλες τις τιμές!
Μέλη της Διοίκησης του Ομίλου, προπονητές, συναθλητές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και φυσικά οι οικογένειες και οι φίλοι των δύο σπουδαίων αθλητών άνοιξαν μία μεγάλη αγκαλιά και είπαν ένα από καρδιάς «ευχαριστώ» στον Γιώργο και τον Γιάννη για τις συγκινήσεις που πρόσφεραν στην πόλη σε μία ακόμη Ολυμπιάδα. Κι αν δεν έφτασαν στο μετάλλιο, δεν πειράζει! Σημασία έχει η διαδρομή και οι σπουδαίες κούρσες που έκαναν στο Ρίο με την Τετράκωπο των Ανδρών, όπως τόνισαν όλοι στις δηλώσεις τους.
Μία ημέρα νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας, έφτασε στην Ελλάδα και ο νεαρός Στέφανος Ντούσκος, έκτος Ολυμπιονίκης στο Ρίο, ο οποίος αναχώρησε κατευθείαν για την Καστοριά όπου και η Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας, καθώς θα συμμετάσχει στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 και μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων.
«Το όνειρο δε σταματά…»

«Επιστρέφουμε από το Ρίο με μία όγδοη θέση που μας κάνει Ολυμπιονίκες, αλλά βαθιά μέσα μας δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο στόχος μας ήταν πολύ υψηλότερος, θέλαμε ένα μετάλλιο. Δεν κάναμε καλή κούρσα στον ημιτελικό, ενώ πήγαμε πολύ καλά στον μικρό τελικό. Αυτά έχουν οι αγώνες όμως και πάμε μπροστά», τόνισε κατά την άφιξή του στα Γιάννενα ο Γιάννης Τσίλης. Επόμενος στόχος φυσικά οι διακοπές και οι δύο Ολυμπιονίκες θα σκεφτούν για το μέλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας δήλωσε αρκετά ευχαριστημένος απ’ το αποτέλεσμα στο Ρίο. «Αυτό κατάφερε να κάνει η βάρκα μας και είναι αποδεκτό από εμάς. Η εμπειρία ήταν πάρα πολύ καλή, εξάλλου κάθε αγώνας αποτελεί μια σημαντική υπόθεση», είπε και κατέληξε λέγοντας πως «το όνειρο δε σταματά ποτέ να υπάρχει, αν δε κατακτηθεί, είμαι έτοιμος για κάθε πρόκληση από δω και πέρα»!
Τα παιδιά ευχαρίστησαν όλους όσοι βρέθηκαν στο Αεροδρόμιο για την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν.
Θετικός απολογισμός
«Η ομάδα της Κωπηλασίας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, έκανε πολύ καλούς αγώνες αλλά κάποια πράγματα πήγαν στραβά στις πιο κρίσιμες κούρσες κι έτσι δεν πήραμε μετάλλια. Βέβαια, η τελική εξέλιξη ήταν ικανοποιητική, αφού οι αθλητές και από τα τρία πληρώματά μας στέφθηκαν Ολυμπιονίκες», τόνισε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της ελληνικής κωπηλατικής παρουσίας στο Ρίο. Αναφερόμενος στις προοπτικές της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας για την επόμενη Ολυμπιάδα, σημείωσε πως «αν σκεφτούμε ότι ο Στέφανος Ντούσκος είναι απ’ τους νεότερους αθλητές, σίγουρα στο Τόκιο θα έχει μία πολύ μεγάλη επιβράβευση, αν φυσικά συνεχίσει να προπονείται με τους ρυθμούς που το κάνει σήμερα. Ο Γ. Τζιάλλας και ο Γ. Τσίλης θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τι θα κάνουν στο εξής. Περίμεναν ένα μετάλλιο σ’ αυτή την Ολυμπιάδα, δεν το πήραν, ίσως να το κερδίσουν στο Τόκιο».

Όλοι περήφανοι

«Οι Ολυμπιονίκες μας μάς έκαναν περήφανους όχι μόνο ως Γιαννιώτες και Ηπειρώτες, αλλά ως Έλληνες. Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές, στον Ναυτικό Όμιλο, μα πάνω απ’ όλα στους γονείς τους που στερήθηκαν πολλά για να κάνουν οι αθλητές την προετοιμασία τους», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση που κρατούν οι διοικούντες τα αθλητικά κέντρα, οι οποίοι, όπως είπε, «αντί να γκρεμίζουν τείχη για να περνούν οι Ολυμπιονίκες, ζητούν να πληρώνουν ενοίκια οι ομάδες, το κύτταρο του αθλητισμού, για τη χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων της ΓΓΑ».
Ο Βασίλης Καλούδης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού ανέφερε: «Μέσα από την ψυχή μου και εκ μέρους σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων  θέλω να συγχαρώ τους Ολυμπιονίκες μας, τους προπονητές και τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου. Τα φώτα ανήκουν στα παιδιά και σε κανέναν άλλο».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου υπογράμμισε με έμφαση: «Yποδεχόμαστε με υπερηφάνεια τα παιδιά μας απ’ του Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι γι’ αυτά. Είχαμε βάλει τον πήχη λίγο πιο ψηλά, αλλά κι εδώ που φτάσαμε είναι σπουδαία υπόθεση, γιατί δε μιλάμε για  πανελλήνιο πρωτάθλημα, ούτε για βαλκανικούς αγώνες, ούτε καν για παγκόσμιο. Μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες, την ύψιστη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Εύχομαι το καλύτερο στο μέλλον για τον Γιάννη, το Γιώργο και τον Στέφανο».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη