allnews-epirus

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (φωτο)


Ολόφωτα και φαντασμαγορικά τα Γιάννινα εισήλθαν κι επισήμως από χθες το βράδυ στο ρυθμό των Χριστουγέννων. Χιλιάδες Γιαννιώτες κατέκλεισαν το κέντρο της πόλης, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα να δίνει το συμβολικό έναυσμα μιας γιορτής που είχε απ’ όλα. Μουσική, πυροτεχνήματα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, το αερόστατο της Αστερούπολης  και φιγούρες από τον κόσμο του παραμυθιού, που έκαναν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές να νιώσουν τη ζεστασιά των γιορτών, παρά το χειμωνιάτικο  κρύο.
Με βοηθό τον μικρό Τηλέμαχο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων «άναψε» τα φώτα στην πλατεία ευχόμενος «χρόνια πολλά στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά, γιατί είναι μέρες που όλοι μας θέλουμε να νιώσουμε τη χαρά σαν τα παιδιά», όπως είπε. Στο ίδιο πνεύμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας χαιρετίζοντας τον κόσμο τόνισε πως «όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα διάλλειμα στην καθημερινότητα μας τις γιορτές, για να χαμογελάσουμε με αισιοδοξία και να χαρεί η ψυχή μας  μαζί με τους ανθρώπους μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο  έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, γιατί «στο δύσκολο και περίεργο περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια, χρωστάμε στα παιδιά μας και στον εαυτό μας ένα χαμόγελο και μια ανάπαυλα στις γιορτές των Χριστουγέννων».
Τα Γιάννινα γεμάτα φως και χρώματα, είναι ακόμη πιο όμορφα αυτές τις μέρες και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους σας ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα, αναμένοντας χιλιάδες επισκέπτες αυτή την περίοδο.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων  η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «είναι στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να «ανοίξουμε» την πόλη, να καλέσουμε κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα και σιγά σιγά απ’ όλο τον κόσμο. Θέλουμε μια εξωστρεφή, μια κοσμοπολίτικη πόλη κι αυτός είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει ο Δήμος στην οικονομία του τόπου μας».
Τέλος ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων, όπως την Αστερούπολη και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων που στόλισε την πλατεία Πάργης και μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με όλους, γιατί όπως είπε «κανένας δεν φτάνει μόνος του. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά βοηθώντας ο ένας τον άλλο για να βγάλουμε τη χώρα και τον τόπο μας από την κρίση».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Γκόλας σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο» κι ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στο πνεύμα της γιορτής: τη διοίκηση και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ που ζωγράφισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο «με τα συναισθήματα της παιδικής καλοσύνης», τον Γιάννη Κράβαρη που σχεδίασε το δέντρο και τα δώρα της πλατείας, το χριστουγεννιάτικο χωριό της «Ατσερούπολης»  που συνέβαλλε στη γιορτή.

«Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως», είναι το σύνθημα των Ιωαννίνων αυτές τις γιορτές και η επίσημη έναρξη για μια μεγάλη γιορτή που θα διαρκέσει μέχρι τα Θεοφάνεια έγινε χθες το βράδυ. Στόχος είναι να διαρκέσει η ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα όλο το επόμενο διάστημα,  για τους Γιαννιώτες και τους χιλιάδες επισκέπτες. Σκοπός του Δήμου Ιωαννιτών είναι να περάσουν όλοι καλά, να γεμίσουν οι δρόμοι με χαμόγελα, ζωντανά χρώματα και πολλά μηνύματα αισιοδοξίας. Κάθε γειτονιά να γίνει χώρος γιορτής, κάθε ημέρα να είναι και μια συναρπαστική εμπειρία, κάθε νύχτα να είναι γεμάτη με περισσότερο φως και χρώματα.






















Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη