allnews-epirus

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Η ΕΗΜ ΈΚΑΝΕ ΕΞΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ ΣΤΑ "ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ"

Πολύ άσχημη εντύπωση προκλήθηκε στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, η κίνηση της ΕΗΜ να προχωρήσει σε έξωση απο τα "Λιθαρίτσια" της εταιρείας "Κιτσόπουλοι", για καθυστέρηση κάποιων ενοικίων, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όταν όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πολλές έχουν κλείσει. 
Τα "ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ" αναδείχθηκαν απο τη οικογένεια Κιτσόπουλου και για πολλά χρόνια ήταν το κέντρο αναφοράς για την πόλη, φιλοξενώντας κάθε λογής εκδηλώσεων. Το πλέον απαράδεκτο είναι η συμπεριφορά των υπευθύνων της ΕΗΜ που λειτούργησε σαν μια εμπορική εταιρεία αιφνιδιάζοντας τους επιχειρηματίες και όχι σαν μια Εταιρεία που έχει διαφορετικούς σκοπούς. 
Από όσα φημολογούνται στην πόλη, πίσω απο αυτή την κίνηση κρύβεται το ενδιαφέρον επιχειρηματία, που θέλει να αναλάβει αυτός τα "Λιθαρίτσια", αδιαφορώντας για την τύχη των σημερινών ιδιοκτητών, όταν στην πραγματικότητα θα έπρεπε να αντιληφθεί την προσωρινή τους οικονομική δυσχέρεια, που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Κρίμα...
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Μετά από 40 συναπτά έτη λειτουργίας ο πολυχώρος «Λιθαρίτσια» στο ομώνυμο πάρκο των Ιωαννίνων, υποχρεώθηκε να βάλει τέλος στη λειτουργία του.
Αιτία της εξέλιξης αυτής, αποτέλεσε η επιμονή της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών που είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, σε αλόγιστες αυξήσεις ενοικίου και διεκδίκηση για άμεση καταβολή ορισμένων μισθωμάτων που καθυστερούσαν.
Τα Λιθαρίτσια, ενώ είχαν δικαίωμα να ζητήσουν μείωση του ενοικίου, δεν το έκαναν, όμως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και στην αλόγιστη αύξηση που επεδίωκε η Ε.Η.Μ., η οποία έφτανε στο 15%.
Τα Λιθαρίτσια έπεσαν άδοξα. Ύστερα από έξωση που επεδίωξε και εκτέλεσε η Ε.Η.Μ., ενώ υπήρχε συμβόλαιο, το οποίο έληγε μετά από μία δεκαετία. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ένας φορέας κοινωφελούς σκοπού, με βασικό αντικείμενο την ανάδειξη της ιστορίας και την διατήρηση του πολιτισμού, να καταφεύγει σε τέτοια μέσα φτάνοντας στην έξωση, ότι δηλαδή θα έκανε και μία απρόσωπη πολυεθνική.
Το άδοξο τέλος για μερικά καθυστερούμενα ενοίκια, αφήνει χωρίς δουλειά πάνω από δέκα οικογένειες, σε μία εποχή όπου και το ένα μεροκάματο έχει γίνει δυσεύρετο. Συνάμα ακυρώνει δεκάδες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί τόσο για το διάστημα των εορτών αλλά και για τους πρώτους μήνες του νέου έτους, όπου πραγματοποιούνται οι κοπές πίτας και οι αποκριάτικοι χοροί.
Η οικογένεια Κιτσόπουλου, που λειτουργούσε το χώρο επί σαράντα έτη, είχε παραλάβει το ακίνητο, σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένο. Επένδυσε σε αυτό πάνω από δύο εκατομμύρια. Προχώρησε σε βελτίωση όλων των υποδομών και των δικτύων καθώς και σε ριζικές ανακαινίσεις των χώρων. Όλα αυτά έγιναν με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα του κτιρίου, στην αρχιτεκτονική του και στην ιστορία του. Έγιναν τηρώντας στο ακέραιο τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών, με συναίσθηση της ιστορίας του κτιρίου και χωρίς να υποστεί την παραμικρή αλλοίωση.
Αυτά τα χρήματα σκοπεύει να διεκδικήσει από την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.
Η οικογένεια Κιτσόπουλου ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες της και τους φίλους που στήριξαν την επιχείρηση επί σειρά ετών.
Εκφράζει την απορία της για την στάση της ΕΗΜ, που σε καιρούς βαθιάς οικονομικής κρίσης, προχώρησε στην έξωση, ενώ δεν δίστασε να οδηγήσει μέλη της στο αυτόφωρο.
Όλα αυτά έγιναν, παρότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχει καταβάλλει ποσό πάνω από είκοσι χιλιάδες για την εξόφληση μισθωμάτων και ενώ είχε δεσμευτεί εγγράφως για ολική εξόφληση μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.
Η οικογένεια Κιτσόπουλου θεωρεί ότι πρόκειται για μία άκρως βεβιασμένη ενέργεια, αποκορύφωμα της οποίας ήταν να κατατεθεί μήνυση σε βάρος της, από υπάλληλο της Ε.Η.Μ., χωρίς να έχει προηγηθεί εξουσιοδότηση ή απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Τέλος εποχής για τα Λιθαρίτσια, όπως όλοι τα γνώριζαν μέχρι σήμερα. Δυστυχώς με πολλές απορίες και πολλά ερωτήματα. Ο χρόνος βέβαια είναι αυτός που θα δώσει όλες τις απαντήσεις.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη