allnews-epirus

Η Κομισιόν δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες των εξαγγελιών

Τις εξαγγελίες του έλληνα πρωθυπουργού σχολίασε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνικα Μπράϊντχαρντ. Διαφαίνεται ότι η Κομισιόν συμφωνεί με το πάγωμα του ΦΠΑ ενώ υπενθύμισε ότι οι δεσμεύσεις του μνημονίου είναι ξεκάθαρες.

Griechenland Premierminister Alexis Tsipras (picture-alliance/dpa/A. Vlachos)
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε αλλά όχι με λεπτομέρειες τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού ενώ σημειώνει και λαμβάνει υπόψη τη δέσμευσή του για τήρηση των στόχων του προγράμματος, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άνικα Μπράϊντχαρντ.
Επί της ουσίας των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι συμφωνεί πλήρως με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, που πιέζονται από τις μεταναστευτικές ροές, ενώ για τις παροχές στους συνταξιούχους επιφυλάσσεται να αντιδράσει μετά την ανάλυση των μέτρων.
Ειδικότερα, σε σχέση με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, στην ουσία τάχθηκε υπέρ, υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και εργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να ανακουφίσει τα βάρη τους.
Ξεκάθαρες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας
Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ είναι ξεκάθαρες δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ είναι ξεκάθαρες δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Για τις συντάξεις είπε ότι δεν ήταν γνωστές οι λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με τους θεσμούς θα εξετάσει όλες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πριν κάνει κάποια δήλωση ή λάβει κάποια απόφαση.
 Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν προτάσεις των ελληνικών αρχών και να διαπιστώνουν κατά πόσο συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις του μνημονίου. «Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το πρόγραμμα έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την εκ των προτέρων συζήτηση όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος και για το πώς να διαχειριστούν το πλεόνασμα» κατέληξε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη