allnews-epirus

Θέλουν να κάνουν έργα στο "Ζωσιμάδες" και δεν ξέρουν να διεκδικήσουν? Ας ρωτήσουν τους Κρητικούς...


"Λεφτά υπάρχουν για αθλητικά έργα, φθάνει να ξέρεις να τα διεκδικήσεις"... Κι αυτό ισχύει για τους Γιαννιώτες που έχουν ένα αγωνιστικό χώρο ...χωραφιού στο "Ζωσιμάδες" που φιλοξενούν ομάδα της "Σούπερ Λίγκ". ή για την κατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου που περιμένει απο το ...1996, κ.λ.π. Ανικανότητα, αδιαφορία, ή σκοπιμότητες απο τους ντόπιους παράγοντες, βουλευτές, ή "άρχοντες" του τόπου? Ακόμη συζητούν αν θα γίνει ανακατασκευή στον αγωνιστικό χώρο με φυσικό χόρτο, όπως το σημερινό, οπότε θα υπάρχουν πάλι τα ίδια προβλήματα και τα ίδια ρεζιλίκια και αποφεύγουν την τοποθέτηση πλαστικού τρίτης γενιάς, όπως γίνεται πλέον σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Ακόμη αδιαφορούν αν τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα, είναι περισσότερα απο όσα θα στοίχιζε η τοποθέτηση πλαστικού ή μικτού τάπητα. Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο που ανήκει στην ΓΓ Αθλητισμού, παρά τα όσα περί αντιθέτου γράφτηκαν τελευταία.
Κι αν οι ντόπιοι αρμόδιοι δεν ξέρουν πώς πρέπει να κινηθούν, ας συμβουλευτούν τους Κρητικούς που διεκδίκησαν για το Παγκρήτιο ένα ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομ. ευρώ για ένα στέγαστρο και βρήκαν λύση. Και μάλιστα σε ένα γήπεδο που σπανίως χρησιμοποιείται, αφού ο ΟΦΗ έχει δικό του γήπεδο. Ιδού λοιπόν:
Σε συμφωνία για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης της αποκατάστασης του δυτικού στεγάστρου και εργασιών συντήρησης του ανατολικού στο Παγκρήτιο Στάδιο, κατέληξαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο,  το σήμερα το μεσημέρι  (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου). Στην σύμβαση θα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κρήτης.
Η χρηματοδότηση του έργου θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ , με διαδικασίες οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η σύνταξη της σχετικής μελέτης.
Ο αντιδήμαρχος κ. Βαρδαβάς τόνισε στον Υφυπουργό ότι η άποψη του Δήμου είναι πώς το νέο στέγαστρο θα πρέπει να συμβάλλει στην βιωσιμότητα του σταδίου με την παραγωγή ενέργειας, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Βασιλειάδη.
Συζητήθηκε ακόμη η συμμετοχή του Δήμου σε ένα πρόγραμμα που θα αφορά τον αθλητικό τουρισμό,  με στόχο το Ηράκλειο να γίνει διεθνής αθλητικός προορισμός.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης καθώς και στελέχη του Υφυπουργείου και της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ.
Μπράβο στους Κρητικούς, που με συνοπτικές διαδικασίες, ξέρουν να διεκδικούν... 
Λοιπόν κύριοι των Ιωαννίνων? Τι έχετε να πείτε?

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη