allnews-epirus

Δ. Βίτσας απο Κόνιτσα: Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, αλλά θα είμαστε πάντα έτοιμο


«Θέλουμε να ζούμε καλά, ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με αλληλεγγύη, αλλά είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι», είναι το μήνυμα που έστειλε από την Κόνιτσα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, «που πρέπει να ακούσουν καλά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τιμά με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της Κόνιτσας από τον τουρκικό ζυγό, κατά τον χαιρετισμό του σε επετειακή εκδήλωση, αφού μίλησε για το μεγαλείο ψυχής των Ελλήνων, για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, υπογράμμισε:
«Επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας, χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς μίσος προς τις πατρίδες των άλλων, επειδή θέλουμε να ζούμε με δημοκρατία και ελεύθερη έκφραση, επειδή δίνουμε πρώτη θέση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον σεβασμό και την αλληλεγγύη, για αυτό το λόγο, υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία και στέλνουμε παντού το μήνυμα που πρέπει να ακούσουν καλά.
Θέλουμε να ζούμε καλά, ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με αλληλεγγύη, αλλά είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι».

Στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις του αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την τουρκική προκλητικότητα.
«Η δική μας η προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι», είπε και τόνισε ότι «με αυτή την έννοια τα Γενικά Επιτελεία, και με τις ασκήσεις και με την μόρφωση που έχουν, αλλά και με το γεγονός ότι εξελίσσουν και δοκιμάζουν όλα τους τα σενάρια, ενώ δεν ανησυχούν, συγχρόνως προετοιμάζονται. Αυτό είναι το ένα και το βασικό.
Δεύτερον, κατανοούμε πολύ καλά, ότι η ένταση που υπάρχει έχει τον χαρακτήρα του τεχνητού, έχει να κάνει περισσότερο με την εσωτερική κατάσταση στην σύμμαχο και γείτονα χώρα και στην κατάσταση την οποία βρίσκεται και τα προβλήματα που έχει στα ανατολικά της σύνορα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, σημαίνει ότι βρισκόμαστε με ένα εναργές πνεύμα και η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία μας θα εκφραστεί και εκφράζεται και με την αποφασιστικότητα την οποία πλέον φαντάζομαι όλοι την έχουν καταλάβει».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε, πως η κυβέρνηση λειτουργεί και σε επίπεδο διπλωματικό και ότι το υπουργείο Εξωτερικών κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, οπότε και από αυτή την πλευρά είμαστε έτοιμοι.
Ο κ. Βίτσας έδωσε το στίγμα κατά την επετειακή εκδήλωση, σημειώνοντας: «Η αποφασιστικότητα τελικά νικάει και η ενότητα μεγαλουργεί».
Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφάνου, που συνοδεύει στον υπουργό στην Κόνιτσα, δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος, στο πλαίσιο της διακλαδικότητας και κάτω από τις οδηγίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε την δουλειά μας, ο ελληνικός λαός, μπορεί να κοιμάται ήσυχος».
Ο δήμαρχος της Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, έθεσε στον Δημήτρη Βίτσα το θέμα ασφάλειας των κατοίκων της μεθορίου, λόγω της έντονης παραβατικής δραστηριότητας και ζήτησε ενίσχυση των στρατιωτικών φυλακίων. Παράλληλα, ζήτησε την ικανοποίηση του αιτήματος για την ίδρυση στρατιωτικού μουσείου στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως τα αιτήματα των ακριτικών περιοχών τα αντιμετωπίζονται ως υποχρέωση προς τον τόπο και γι’ αυτό θα υλοποιηθούν στο μέτρο του εφικτού.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη