allnews-epirus

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Πλήρης εγκατάλειψη της πλατείας Πολυλόφου...


Στον Δήμο Ζίτσας, κάθε άλλο παρά υπερήφανοι πρέπει να είναι με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κεντρική πλατεία Πολυλόφου, που έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια συντήρησής της.
Οι εικόνες που αντίκρισαν οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Πάσχα, ήταν απογοητευτικές και κυρίως για τα μικρά παιδιά που δεν βρήκαν ούτε κάν την ωραία παιδική χαρά που είχαν κάποτε στην διάθεσή τους.

Ο χώρος της παιδικής χαράς στον περίβολο της εκκλησίας, έχει μετατραπεί σε ένα σκαμμένο χωράφι, μετά την κοπή των πεύκων (επικίνδυνων ή όχι το ξέρουν οι ειδικοί), που στην συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Ούτε κάν οι κορμοί που απέμειναν από τα κομμένα δένδρα δεν απομακρύνθηκαν, όπως είχε υποχρέωση ο εργολάβος που ανέλαβε την κοπή.
Τα όργανα της παιδικής χαράς πετάχτηκαν σε μια γωνιά και γενικά ο όλος χώρος δίνει μια απαίσια εικόνα…
 
Ένα μεγάλο μέρος από τον τοίχο που στηρίζει την πλατεία κατέρρευσε, κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι τώρα, η κατάρρευση και του υπόλοιπου είναι θέμα χρόνου.Πιθανότητα να καταρρεύσει και τμήμα της πλατείας, αν το ταχύτερο δεν αποκατασταθεί η ζημιά, πριν επεκταθεί….

Μια μπασκέτα απέμεινε στην πλατεία για να παίζουν τα παιδιά….
Κάποιοι «έξυπνοι» πριν χρόνια, τοποθέτησαν μπροστά στην μπασκέτα, ένα …φωτιστικό στύλο. Από τότε είχαν πεί ότι θα αποκατασταθεί η κακοτεχνία, αλλά….
 
Πλήρης εγκατάλειψη στα παρτέρια – πρασίνου, που γέμισαν χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια…
 
Τα ξύλινα παγκάκια καλύφθηκαν από μούχλα και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν, πόσο μάλλον που τώρα το καλοκαίρι συγκέντρωναν λάτρεις της δροσιάς των πλατάνων, νύχτα και μέρα…. Με τα σημερινά δεδομένα, αδύνατον να χρησιμοποιηθούν….
 
Στην πλήρη εγκατάλειψη και η πέτρινη βρύση στο κέντρο της πλατείας… Τα άγρια φυτά, τα σκουπίδια και κάποιες μικροζημιές στις πέτρες, καθορίζουν από τώρα το μέλλον της…
 
 Στην εγκατάλειψη και το Μνημείο Πεσόντων στο κέντρο της πλατείας.

Θα διατηρηθεί για πολύ καιρό αυτή η απαράδεκτη κατάσταση? Περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος απο τον Δήμο Ζίτσας...





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη