allnews-epirus

Στα Γιάννινα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών του 2019


Μετά από δεκαεννέα χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων αναλαμβάνει και πάλι να φιλοξενήσει μια μεγάλη διεθνή κωπηλατική διοργάνωση. Με τις συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας , του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και κυρίως την πλήρη υποστήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη που από την πρώτη στιγμή έδωσε την συγκατάθεσή της Πολιτείας, η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας ανέθεσε με ομόφωνη απόφαση στην Ελλάδα την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και Γυναικών του 2019.  
Η απόφαση της ανάθεσης λήφθηκε στο πλαίσιο της Γενικής συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Κωπηλατικών Ομοσπονδιών στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στην Τσεχία παρουσία του προέδρου της FISA Ζαν Κριστόφ Ρολάν , του Εκτελεστικού Διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ματ Σμίθ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ριζάρ Στάντιουκ ενώ την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε στο Ρατσίτσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς.
Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και Γυναικών που συγκεντρώνει περισσότερους από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 30 και πλέον χώρες της Ευρώπης δίνει την ευκαιρία στην πόλη των Ιωαννίνων που έχει «γεννήσει» ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές να ξαναμπεί στον διεθνή χάρτη της κωπηλασίας για πρώτη φορά μετά από το Κύπελλο Εθνών που είχε διεξαχθεί το 1998 στην Παμβώτιδα λίμνη.
Παράλληλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την συντήρηση και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του ΚΕΚΩΠ που αποτελούν εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Ελλάδα και τα Γιάννινα , θα φιλοξενήσουν μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση όπου με την υποστήριξη όλων των φορέων την Πολιτεία ,την τοπική αυτοδιοίκηση, την ομοσπονδία, τον κόσμο του αθλήματος θα κερδίσουν ακόμη ένα στοίχημα και θα φέρουν εις πέρας με επιτυχία μια ακόμη δύσκολη αποστολή.       

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη