allnews-epirus

Δήμος και 4ο Δημ. Σχολείο, καλούν τους βουλευτές σε συνάντηση για τις κεραίες κιν. τηλεφωνίας


Με κοινό τους έγγραφο, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημ. Σχολείου, καλούν τους Βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, σε κοινή συνάντηση για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας κντά στο σχολείο τους. Στο έγγραφο επισημαίνονται τα εξής:
         "  Όπως σας είναι γνωστό, το ζήτημα της τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε ευαίσθητους χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία κλπ, ταλανίζει ιδιαίτερα την πόλη μας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της τοποθέτησης κεραίας δίπλα ακριβώς στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ενώ σχεδόν καθημερινά ξεφυτρώνουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία της πόλης, αποτελώντας μεγάλη πηγή κινδύνου για όλους, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι εν λόγω σταθμοί κινητής τηλεφωνίας.
            Ωστόσο, λόγω της σχεδόν πάγιας νομολογίας των Δικαστηρίων, που επιτρέπουν την τοποθέτηση τέτοιου είδους κεραιών δίπλα σε τόσο ευαίσθητους χώρους, και με δεδομένο ότι το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους και ιδίως την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, η μόνη ρεαλιστική και δραστική λύση είναι αυτή της αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης τόσο της αδειοδότησης, όσο και του καθορισμού των αποστάσεων των εν λόγω κεραιών από ευαίσθητους χώρους.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε σε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε τα ανωτέρω καίρια ζητήματα και να καταλήξουμε από κοινού στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν".
Με εκτίμηση
Για τον Δήμο Ιωαννιτών                                        Για τον Σύλλογο Γονέων
      Ο Δήμαρχος                                        του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων
                                                                                        

ΘΩΜΑΣ Κ. ΜΠΕΓΚΑΣ                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ             

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη