allnews-epirus

ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...




"Στο μέλλον καλόν θα ήταν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς, να εξετάζουν τα σοβαρότατα παρόμοια θέματα και να ετοιμάζουν πληρέστερα εγκυρότερα και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τις όποιες ενέργειες και συμφωνίες. Όπως επίσης δεν θα πρέπει να επιχειρείται η μετατόπιση ευθυνών και λαθών με επικοινωνιακού τρόπου κινήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα επιχειρώντας να μεταφέρουν ευθύνες στην ΥΠΑ ή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που ενημερώθηκαν ¨κατόπιν" εορτής. 
Ο Τουρισμός δεν ενδείκνυται για άσκηση πολιτικής παλαιάς κοπής και βέβαια είναι απαραίτητο να επιδεικνύουμε συνοχή και υπευθυνότητα σε θέματα που άπτονται της εικόνας της χώρας μας διεθνώς...".
Αυτό τονίζει σε έγγραφό του προς την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο κ.λ.π. ο Γ.Γ Υποδομών και Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας, ο οποίος επιπλέον επισημαίνει οτι το υπουργείο ενημερώθηκε καθυστερημένα από τις τοπικές Αρχές  στις 5 Μαϊου 2017 για το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και προτείνει ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών να γίνεται στο αεροδρόμιο...Ακτίου!!!. 
Ταυτόχρονα ο κ. Βούρδας επισημαίνει οτι για τελωνειακούς λόγους απο 1-1-18 θα ισχύουν νέες τακτικές στον εφοδιασμόν αεροσκαφών με καύσιμα σε μόνιμες δεξαμενές κ.λ.π.
  Προφανώς το υπουργείο θέλει να κάνει αρχή των νέων κανονισμών απο τα Γιάννινα, όταν σε όλα τα αεροδρόμια ο εφοδιασμός των αεροσκαφών γίνεται με βυτιοφόρα και μπάουζερ.
Κατά τ' άλλα ο Γιαννιώτης Θάνος Βούρδας, που ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο στις 16 Μαρτίου 2017 (παλιά ήταν στον ΟΣΕ),δεν θα πρέπει να ισχυρίζεται οτι το υπουργείο ενημερώθηκε για το θέμα στις 5 Μαϊου, αφού η ΥΠΑ που υπάγεται στο ίδιο υπουργείο, ενημερώθηκε επίσημα για την έλλειψη καυσίμων στις 24 Φεβρουαρίου 2017. Επομένως τις ευθύνες που προσπαθεί να επιρρίψει στις Τοπικές Αρχές θα πρέπει προηγουμένως να τις επιρρίψει στην ΥΠΑ που υποτίθεται ελέγχει και η οποία ΑΔΙΑΦΌΡΗΣΕ ή ΑΠΕΚΡΥΨΕ από το υπουργείο το αίτημα των Ηπειρωτών που αγωνίζονται να κάνουν ανοίγματα στον τουρισμό της περιοχής. Εκτός και αν η ΥΠΑ κοινοποίησε τότε το έγγραφο στο υπουργείο και το τελευταίο το ...προσγείωσε στον κάλαθο των αχρήστων.   .
Αλλά και πριν απο τον Φεβρουάριο υπάρχει αλληλογραφία και ενημέρωση για πτήσεις που θα άρχιζαν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων μετά απο ένα ΕΞΑΜΗΝΟ....
Είναι κρίμα που η κυβέρνηση ή ο αρμόδιος υπουργός, επέλεξαν τον κ. Βούρδα να "βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά", πιστεύοντας οτι ένας Γιαννιώτης θα γίνει περισσότερο πιστευτός στους συμπατριώτες του, αλλά μάλλον τον εξέθεσαν...
 Πάντως σε ένα έχει δίκιο ο κ. Βούρδας με την φράση του εγγράφου του,  "....είναι απαραίτητο να επιδεικνύουμε συνοχή και υπευθυνότητα σε θέματα που άπτονται της εικόνας της χώρας μας διεθνώς...". Γιατί πράγματι αυτό θα συμβεί αν την ερχόμενη Παρασκευή που είναι τελευταία προθεσμία, η DAT ακυρώσει την πτήση και θα υποχρεωθεί να ενημερώσει την ΙΑΤΑ και τους Διεθνείς Αεροπορικούς Οργανισμούς, οτι το κάνει γιατί ένα διεθνές αεροδρόμιο σαν των Ιωαννίνων, δεν έχει καύσιμα. Κι αυτό δεν θα μείνει μυστικό απο τα ΜΜΕ που ασχολούνται με τουν τουρισμό ικι αυτό το διάστημα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα. Και βέβαια δεν θα φταίνε οι Γιαννιώτες, ούτε η DAT γιά πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες πριν τα Χριστούγεννα, αλλά το αρμόδιο υπουργείο, οι ΥΠΑ και οι εταιρείες καυσίμων που πλέον άρχισαν "άλλου είδους παιχνίδια" με την Fraport, που έχει στο στόχαστρο όλα τα άλλα ελληνικά αεροδρόμια, πλην των 14 δικών της. Κι αυτό η κυβέρνηση το ανέχεται...
Η υπόθεση όμως αυτή θα έχει και συνέχεια...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη