allnews-epirus

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:"Να αντιδράσουμε δυναμικά στην απαξίωση του αεροδρομίου μας"


 Τον  τελευταίο καιρό η τοπική κοινωνία παρακολουθεί σκηνές από το κακοπαιγμένο " σήριαλ", το οποίο έχει να κάνει με την σύγχρονη  λειτουργία του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Το τελευταίο δε επεισόδιο, είναι  η αδυναμία της ΥΠΑ να  ανταποκριθεί στην στοιχειώδη λειτουργία , από έλλειψη μονάδας ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, κάτι που κάνει απαγορευτική την προσέγγιση αεροσκαφών από πτήσεις του εξωτερικού και που η πρώτη έχει προγραμματιστεί στις αρχές Ιουνίου.
 Αυτή την αδυναμία την επισημαίνει ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου  κ.   Βούρδας , με επιστολή του προς τις αρμόδιες τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς,  απαντώντας σε σχετικό αίτημά τους. Αντί ο κ.Βούρδας  να μεριμνήσει για να δοθεί λύση στο πρόβλημα,  ο ίδιος φροντίζει να παραδώσει μαθήματα δεοντολογίας προς όλους όσους ολιγώρησαν,  με αποτέλεσμα  να είναι αδύνατη όποια  λύση αυτή τη στιγμή. Μάλιστα ο κ Βούρδας φτάνει σε σημείο να υποδεικνύει  το ΑΚΤΙΟ  ως λύση για την υποδοχή τέτοιων πτήσεων!
 Η παράταξη μας  καταγγέλλει τέτοιου είδους πρακτικές  και καλεί σύσσωμη την τοπική κοινωνία να αντιδράσει και να μην τις αποδεχτεί.
 Η πατρίδα των Εθνικών Ευεργετών ,δικαιούται καλύτερη αντιμετώπιση από το κράτος των Αθηνών και  το οποίο κράτος, υποχρεούται νε επιστρέψει ελάχιστα από όσα εκείνη έχει προσφέρει σ αυτό.
 Με αυτή την πράξη της αδυναμία ς του υπουργείου να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη για την εύρυθμη  λειτουργία του αεροδρομίου μας , αφαιρείται μια ακόμη ευκαιρία  προσέγγισης της ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο της  εποχής.
 Η πρωτεύουσα της Ηπείρου,  δεν πρέπει και  δεν μπορεί να περιμένει με τα χέρια σταυρωμένα την ακόμη περισσότερο  απαξίωση του αεροδρομίου της  και πρέπει σύσσωμη η κοινωνία της να αντιδράσει .
Η παράταξή μας στο παρελθόν  τόλμησε να έλθει σε αντίθεση με την τότε κεντρική εξουσία  ,όταν εκείνη σχεδίασε την "τριχοτόμηση" του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Σήμερα ενώνουμε την φωνή με τις φωνές όλων όσων μάχονται για τον εκσυγχρονισμό  του αεροδρομίου μας , έτσι ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός σε όλη την Ήπειρο.
 Καλούνται οι τοπικοί φορείς με όλες τις άλλες δυνάμεις, πολιτικές και μη,   να αντιδράσουν  δυναμικά  και να μην αποδεχτούν τετελεσμένα γεγονότα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η απαξίωση του αεροδρομίου μας! ’Ας δοθεί ένα τέλος στο "σήριαλ" αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρείται εντελώς αναιτιολόγητα. Το δικαιούται η περιοχή  και έχει υποχρέωση η πολιτεία να ανταποκριθεί ακόμη και στα ελάχιστα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη