ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Η Κομισιόν υπέρ της εμβάθυνσης της Ευρωζώνης
by allnews EPIRUS - 0

Στο τρίτο κατά σειρά έγγραφό της για την ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης η Επιτροπή προτείνει την εμβάθυνση της ζώνης του ευρώ για να επωφεληθούν από αυτήν κι άλλες χώρες της ΕΕ.

default
Σημαντικές αλλαγές με στόχο την εμβάθυνση της Ευρωζώνης προκειμένου να επωφεληθούν από το ενιαίο νόμισμα όλες οι χώρες της ΕΕ αλλά και οι πολίτες συνιστά η Κομισιόν ως συμβολή στη συζήτηση που ξεκίνησε το Μάρτιο σε επίπεδο ηγετών για το μέλλον της Ευρώπης.
Το έγγραφο της Επιτροπής που είναι το τρίτο κατά σειρά μετά από εκείνα για την ενίσχυσης της κοινωνικής Ευρώπης και την τιθάσευση της παγκοσμιοποίησης, βάζει μια σειρά από ιδέες στο «τραπέζι» και αφήνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν τις επιλογές τους σταδιακά τα επόμενα χρόνια.
Επιτάχυνση των αλλαγών
Θερμός υποστηρικτής της πρότασης της Κομισιόν ο Εμανουέλ Μακρόν
Θερμός υποστηρικτής της πρότασης της Κομισιόν ο Εμανουέλ Μακρόν
Μεταξύ των συστάσεων προς τα κράτη-μέλη είναι η δημιουργία μιας θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα συγχωνευθεί με αυτή του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Μια άλλη σύσταση προβλέπει τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωζώνης, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κρίσεων σε κράτη μέλη. Τις παραπάνω προτάσεις υποστηρίζει θερμά ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρεί ότι οι αλλαγές στην Ευρωζώνη αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση του λαϊκισμού. 
Η Επιτροπή προτείνει επίσης στα κράτη-μέλη -σε βάθος χρόνου και αφού θα έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής ένωσης- τη σύσταση ενός μηχανισμού διαχείρισης του χρέους, ο οποίος θα διευκολύνει τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για όλα τα κράτη-μέλη.
Οι παραπάνω αλλαγές απασχολούν την Ευρωζώνη εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο προσέκρουαν στις αντιδράσεις της Γερμανίας, η οποία ζητούσε πρώτα να επιτευχθεί η σύγκλιση στα ανοιχτά οικονομικά ζητήματα και μετά να συζητηθούν αυτά τα θέματα. Ωστόσο, σήμερα η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη αλλά και ο προβληματισμός που υπάρχει για το νέο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δημιουργούν συνθήκες επιτάχυνσης των αλλαγών.
Nίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου