allnews-epirus

10 χρόνια ζωής και 9η γιορτή μανιταριού στα Άνω Πεδινά


Θεσμό αποτελεί πλέον η διήμερη γιορτή του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου. Ο σύλλογος γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής και μανιταροφιλίας στα Άνω Πεδινά, στο Ζαγόρι, στη Λαμπριάδειο Σχολή, την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Ιουνίου. Είναι η 9η γιορτή και όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών, με τις αφίξεις των μανιταρόφιλων απ’ όλη την Ελλάδα να προσδίδουν πανελλαδικό χαρακτήρα στη διήμερη εκδήλωση.
Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, οι φίλοι του μανιταριού θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των Γιώργου Κωνσταντινίδη και Άγγελου Παπαδημητρίου. Ο πρώτος θα μιλήσει για τη μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία στην Ελλάδα και ο δεύτερος για τα εδώδιμα μανιτάρια και τους σωσίες τους. Την ίδια μέρα, το Σάββατο το απόγευμα, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με τον Θανάση Ντίνο και το Βασίλη Νάκκα, πρόεδρο και μέλος αντίστοιχα του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι θα απαντούν στις ερωτήσεις των μανιταρόφιλων. Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η γνωστή στο κοινό μανιταρο-εξόρμηση σε δάση της περιοχής, όπου αρχάριοι και γνώστες μπορούν κάλλιστα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.    
Το διήμερο θα ξεκινήσει με την υποδοχή των επισκεπτών την Παρασκευή το απόγευμα και ταυτόχρονα αρχίζει η μανιταροκουβέντα.  Το ίδιο βράδυ οι «Χαγιάλ» θα αναλάβουν το ψυχαγωγικό σκέλος της εκδήλωσης και οι μετέχοντες μπορούν να βρουν στην ψησταριά τοπικά εδέσματα, μανιτάρια και το… άγιο τσιπουράκι. Ο χώρος της εκδήλωσης είναι στεγασμένος και όπως πάντα θα προσφέρονται οι μανιταρογεύσεις του Φώτη Παρασκευαϊδη, ενώ το Σάββατο ο σύλλογός μας θα προσφέρει σε όλους δωρεάν μανιταρόσουπα. Υπάρχει και συνέχεια: Δύο καταπληκτικά συγκροτήματα οι MANITAROCK αρχικά και οι Μουκλιόμος αμέσως μετά αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για ένα αξέχαστο μανιταρο-γλέντι.

Το διήμερο γίνεται τριήμερο, καθώς την Κυριακή 11 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνει το TroufaClub και οι μανιταρόφιλοι θα αλλάξουν περιοχή και θα… μετακομίσουν στους Μηλιωτάδες. Εκεί θα γίνει διαγωνισμός (στις 10.30 το πρωί) για το καλύτερο τρουφόσκυλο, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συμμετέχει στην ανεύρεση τρούφας –πρόκειται για υπόγειο μανιτάρι-  η Πέπα το γουρουνάκι. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τρούφας με σούπα και ομελέτες, ενώ οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν τις καταπληκτικές ζαγορίσιες πίτες.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη