allnews-epirus

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ!!! "ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ" ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...


"Bαρέθηκε" 11 χρόνια!!! (από το 2006) να σκαλίζει χώματα» στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων η εταιρεία «Τομή» θυγατρική του «Άκτορα» που είχε αναλάβει τα έργα με έκπτωση 50%, κι αφού κατάφερε... λογιστικά να φέρει την έκπτωση στο 20% περίπου, αποφάσισε επιτέλους να «φουλάρει» και να ολοκληρώσει την κατασκευή του κτιρίου, έστω και συρρικνωμένο με τις αρχικές μελέτες που πρόβλεπαν κτίριο 10.500 τ.μ. 
Κι αυτό δεν σημαίνει ότι άνοιξαν ακόμη «οι κρουνοί χρήματος», από το Δημόσιο, αλλά η εταιρεία βέβαιη πλέον ότι θα εισπράξει τα οφειλόμενα που θα απαιτηθούν, προχωρεί με εν μέρει δική της χρηματοδότηση αφού πλέον δεν θα έχει ζημιά από την έκπτωση του 50% που είχε δώσει για το έργο… Κάτι είναι κι αυτό…
Όσοι περνούν αυτές τις μέρες από το αεροδρόμιο, έκπληκτοι βλέπουν να προχωρούν γρήγορα οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου από την πλευρά της αίθουσας αναχωρήσεων και του νέου πάρκινγκ, με ρυθμούς που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί και ίσως απομείνουν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, κάτι που δεν απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η νέα πτέρυγα που θα προστεθεί στην σημερινή αίθουσα αναχωρήσεων, θα έχει εμβαδόν 1.000 τ.μ από τα οποία 300 τ.μ θα είναι υπόγεια για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Με την ολοκλήρωση αυτού του κτιρίου, θα μεταφερθούν σε αυτό όλες οι λειτουργίες του σημερινού κεντρικού παλιού κτιρίου, το οποίο θα κατεδαφιστεί για να γίνει εκεί νέο. Στη συνέχεια θα γίνουν έργα για μικροεπεκτάσεις και αλλαγές στην αίθουσα αφίξεων.
Στην αίθουσα αφίξεων θα αντικατασταθεί ο ιμάντας μεταφοράς αποσκευών που είναι παμπάλαιος και περιορισμένων δυνατοτήτων με μεγαλύτερο, για ταχύτερη παραλαβή των αποσκευών από τους επιβάτες. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για την εγκατάσταση ενός δεύτερου ιμάντα αποσκευών, ώστε να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα δύο πτήσεις όταν συμπίπτουν οι αφίξεις τους. Αυτό θα λύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση των επιβατών.
Εκεί που προκλητικά καθυστερούν ακόμη οι εργασίες, είναι στον εξωτερικό χώρο, όπου τα έργα διαμόρφωσης έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί προ πολλού και οι επιβάτες τόσο στην επιβίβαση, όσο και στην αποβίβαση στα αεροσκάφη, κινούνται ανάμεσα από το εργοτάξιο.

…ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Η DAT

Mετά τις πετυχημένες υπερπλήρεις πτήσεις που έχει εκτελέσει μέχρι τώρα η Δανέζικη αεροπορική εταιρεία DAT καθώς και πολύ ικανοποιητικές πληρότητες μέχρι την λήξη της σαιζόν από Κοπεγχάγη προς Γιάννινα και αντίστροφα, η εταιρεία δημοσιοποίησε και τις πτήσεις του για το 2018. Και του χρόνου λοιπόν, αρχίζει τις πτήσεις της κάθε Δευτέρα από 4 Ιουνίου, από Κοπεγχάγη και σύμφωνα με πληροφορίες, πάντα μέσω της εταιρείας Apollo, σχεδιάζει και δεύτερη πτήση από την Δανία, καθώς και από Στοκχόλμη. Πάντως από τώρα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείνουν εισιτήρια και για το 2018.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μια νέα αεροπορική εταιρεία η  SMALL PLANET AIRLINES, ανακοίνωσε πτήσεις απο Κοπεγχάγη πρός Γιάννινα και αντίστροφα, κάθε Δευτέρα απο τις 4 Ιουνίου 2018.  Κι αυτή η εταιρεία συνεργάζεται με την εταιρεία Apollo και πιθανότατα να αποτελέσει την δεύτερη εβδομαδιαία πτήση, εφόσον η DAT  συνεχίσει τις δικές της πτήσεις. Η ανάρτηση των πτήσεων της SMALL PLANET AIRLINES, έγινε σήμερα, με ώρα αναχώρησης απο την Κοπεγχάγη στις 14.45, άφιξη στα Γιάννινα 18.40, αναχώρηση απο Γιάννινα 19.40 με άφιξη στην Κοπεγχάγη 21.35.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα, αφού τώρα μόλις ξεκίνησε ο προγραμματισμός για το 2018 και το εξαιρετικά αισιόδοξο είναι οτι πολύ νωρίς ανακοινώθηκαν πτήσεις για τα Γιάννινα
ΑΚΟΜΗ Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Στα αρμόδια υπουργεία παραπέμφθηκε πλέον οριστικά η λύση για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Εκεί πλέον θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα προωθήσουν την λύση, ή θα υποκύψουν στην τακτική των εταιρειών καυσίμων, που αδιαφορούν για το ρεζιλίκι, ευρωπαϊκά αεροπλάνα να πηγαίνουν για ανεφοδιασμό στα Σκόπια, αφού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν υπάρχουν καύσιμα. Δήμος, Περιφέρεια και ντόπιοι βουλευτές, καλούνται να αυξήσουν τις πιέσεις για οριστική λύση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα χρεωθούν την αποτυχία. Πάντως ακόμη η Dat συνεχίζει να ανεφοδιάζεται σε καύσιμα, εναλλάξ στα αεροδρόμια Σκοπίων και Ακτίου…
Και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες περιμένουν την εγκατάσταση καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να προγραμματίσουν κι αυτές τις δικές τους πτήσεις…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη