allnews-epirus

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ


Tελικά αποδείχτηκε πολύ μικρή η αίθουσα (για τον μεγάλο αριθμό όσων προσήλθαν), που υποδέχτηκε την έκθεση του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), το οποίο  συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια λειτουργίας. Το Μουσείο Τύπου,  είναι μοναδικό στο είδος του με μοναδικά εκθέματα που ξεκινούν από τον 19ο αιώνα, (μερικά είναι και παλιότερα) και αποκτά πλέον εξωστρεφή χαρακτήρα. 
Έχοντας λοιπόν σαν στόχο την ανάδειξη των τρόπων αξιοποίησης των ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΤΕΑΣ και Μουσείο Τύπου πραγματοποίησαν χθές το βράδυ στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Γιάννινα εκδήλωση με τίτλο «Μουσείο Τύπου, ετών 60».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Κυρούσης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και στη συνέχεια η ΓΓ του Μουσείου Αγροδίτη Τσικριτσή και το μέλος τουυ ΔΣ του Μουσείου Ειρήνη Τσάκα, αναφέρθηκαν στα πολύτιμα τεκμήρια του μουσείου, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη στους παλιούς δημοσιογράφους «…οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια και συγκέντρωσαν ένα καταπληκτικό υλικό από εφημερίδες και σπάνια έγγραφα που κοσμούν σήμερα το μουσείο μας».
Ο χώρος όμως όπου στεγάζεται σήμερα το μουσείο δεν του είναι αρκετός για να ξεδιπλώσει όλους τους θησαυρούς του.
Για αυτό γίνονται προσπάθειες με τη βοήθεια της πολιτείας και των Αρχών της Πάτρας, να μεταφερθεί στο νεοκλασικό κτίριο της πρώην νομαρχίας.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη