ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Το κόμμα του Μακρόν προβλέπεται ότι θα κερδίσει μια τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία
by allnews EPIRUS - 0


Το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται έτοιμο να συντρίψει τα κύρια παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας στις βουλευτικές εκλογές και να εξασφαλίσει μια τεράστια πλειοψηφία για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του υπέρ των επιχειρήσεων, έδειξαν χθες Κυριακή οι προβολές των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου.
Οι εκλογές κατέφεραν ένα ακόμη συντριπτική πλήγμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς και στα συντηρητικά κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία επί δεκαετίες μέχρι που η εκλογή του Μακρόν τον Μάιο ανέτρεψε την παραδοσιακή διαίρεση ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά.
Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο σχηματισμός του Μακρόν La Republique en Marche (REM) και οι σύμμαχοί του του κεντρώου MODEM κερδίζουν το 31,9%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Το συντηρητικό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) και οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί τους της Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων (UDI) κερδίζουν 18,9%, το Εθνικό Μέτωπο 13,8% και οι Σοσιαλιστές 7,45%.
Οι προβολές των δημοσκόπων δείχνουν πως η συμμαχία του Μακρόν μπορεί να κερδίσει μέχρι και τα τρία τέταρτα των εδρών στην κάτω βουλή μετά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή.
Αυτό θα έδινε στον νεώτερο ηγέτη της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα μια ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του να δώσει νέα πνοή στη Γαλλία κάνοντας πιο καθαρά τα πολιτικά πράγματα της χώρας και χαλαρώνοντας κανονιστικές ρυθμίσεις που οι επενδυτές λένε πως αποτελούν εμπόδια για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Η αποχή σημείωσε ρεκόρ για κοινοβουλευτικές εκλογές στην Πέμπτη Δημοικρατία. Η συμμετοχή ήταν στο 48,6%, γεγονός που αφαιρεί από τη λάμψη της μεγάλης νίκης του Μακρόν στον πρώτο γύρο.
Τόσο οι Σοσιαλιστές όσο και οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι κάλεσαν τους εκλογείς να προσέλθουν περισσότεροι στις κάλπες στον δεύτερο γύρο της 18ης Ιουνίου, προειδοποιώντας τους να μην επιτρέψουν να συγκεντρωθεί υπερβολικά πολλή εξουσία στα χέρια ενός κόμματος.
Σύμφωνα με τις προβολές τριών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων για τον δεύτερο γύρο, το REM θα συγκεντρώσει συνολικά από 390 έως 445 βουλευτές στην 577μελή εθνοσυνέλευση -- μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία αφού οι συντηρητικοί του προέδρου Σαρλ ντε Γκολ είχαν κερδίσει το 1968 περισσότερες από το 80% των εδρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου