allnews-epirus

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και οικολογικής ευαισθητοποίησης έχει οργανώσει και θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιούνιου.

Στα πλαίσια αυτά την Πέμπτη 8 Ιούνιου και σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και  τη συμμετοχή μαθητών από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Βαλάνειο), το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το 16ο Δημοτικό Σχολείο και το 26ο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθούν διάφορες ενημερωτικές και διαδραστικές δράσεις στο νησάκι.

Την Τετάρτη, 14 Ιουνίου και ώρα 5 το απόγευμα, το τμήμα Πρασίνου σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ και την ομάδα Πελίτι διοργανώνει στο χώρο των δημοτικών λαχανόκηπων μια ανοιχτή εκδήλωση ανταλλαγής σπόρων με σκοπό τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Τέλος, και σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών θα υπάρξουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Να σημειωθεί πως αυτή και την επόμενη εβδομάδα η δράση «χρωματίζοντας την πόλη» συνεχίζεται σε γειτονιές και δημοτικές ενότητες με τη συνεργασία πολιτών και πολιτιστικών συλλόγων.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη