ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ιταλία: «Ζητούν από τους κατοίκους του Αματρίτσε να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς για τα γκρεμισμένα σπίτια των συγγενών τους, που πέθαναν κάτω από τα ερείπια»!!!
by allnews EPIRUS - 0


Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση η οποία δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, ότι οι συγγενείς των θυμάτων του φονικού σεισμού της 24ης Αυγούστου του 2016, θα πρέπει να καταβάλουν φόρο κληρονομίας για τυπική ιδιοκτησία ακινήτων που στην πραγματικότητα σε μεγάλο ποσοστό έχουν γκρεμιστεί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να επωμισθούν και το όλο κόστος της συλλογής και μεταφοράς των ερειπίων σε χωματερές. Πολλοί σεισμοπαθείς έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τώρα καλούνται να πληρώσουν από 5.000 ευρώ και πάνω για τον φόρο κληρονομίας.
Ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότσι απείλησε ότι αν δεν καταργηθεί η συγκεκριμένη παράλογη υποχρέωση, πρόκειται να παραιτηθεί και αναμένεται να συναντηθεί τώρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι για να συζητήσουν το όλο θέμα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το 92% των ερειπίων των σεισμών του περασμένου Αυγούστου βρίσκεται ακόμη στους δρόμους των χωριών της κεντρικής Ιταλίας.
Η γραφειοκρατία είναι τεράστια και όλες οι προσπάθειες που θα πρέπει να οδηγήσουν στην ανοικοδόμηση γίνονται με εντυπωσιακή βραδύτητα, διότι πολλοί κρατικοί ιθύνοντες δεν θέλουν να αναλάβουν, όπως λένε, περισσότερες ευθύνες από αυτές που τους αναλογούν.
Σε ότι αφορά τα ξύλινα, μικρά σπίτια για την φιλοξενία των αστέγων, προσθέτει η ίδια εφημερίδα, παραδόθηκε στους κατοίκους μόνον το 8% του συνόλου που οι αρχές είχαν υποσχεθεί. Και οι σεισμοπαθείς έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά των σπιτιών αυτών μόνο στο χωριό Αματρίτσε και στην πόλη της Νόρτσια. Πρόκειται για «το αιώνιο μοντέλο της γραφειοκρατίας», καταλήγει η La Repubblica.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου