allnews-epirus

Στους επτά οι νεκροί από την επίθεση στο Λονδίνο





Ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που σημιώθηκε το βράδυ στην καρδιά του Λονδίνου ανέβηκε στους επτά νεκρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Δυστυχώς μόλις επιβεβαιώθηκε ότι επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Επιπλέον νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης, αφού εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία. Σαράντα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.
Η Ντικ εξήγησε ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ότι το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.
Πάντως η διοικητής της αστυνομίας επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών.
Η Ντικ εξήγησε ότι οι τρεις δράστες επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι το οποίο έριξαν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την κοντινή συνοικία Μπόροου Μάρκετ όπου άρχισαν να μαχαιρώνουν περαστικούς.
«Προτεραιότητά μας τώρα είναι να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας της αντιτρομοκρατικής και επίσης με τις υπηρεσίες Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά που εξαπέλυσαν την επίθεση και το υπόβαθρό της», τόνισε η Ντικ.

Τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Είκοσι ένας από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως 48 τραυματίες της επίθεσης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Δήλωση Τράμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον κόσμο να πάψει να είναι «πολιτικά ορθός» ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια, αφού τρεις δράστες οδήγησαν ένα βαν εναντίον πεζών και μαχαίρωσαν ανθρώπους στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν επτά και να τραυματίσουν τουλάχιστον 48.
«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας», έγραψε σήμερα το πρωί ο Τραμπ. «Αν δεν φανουμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει».
Και ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'".
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν --ο οποίος εξελέγη πέρυσι και είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας-- είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.
Νωρίτερα ο Τραμπ είχε προσφέρει στη Βρετανία τη βοήθεια των ΗΠΑ και είχε διαφημίσει την αμφιλεγόμενη ταξιδιωτική απαγόρευση που προσπαθεί να επιβάλει ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους Αμερικανούς.

Η αστυνομία έχει προβεί σε 12 συλλήψεις

Η αστυνομία έκανε 12 συλλήψεις σήμερα στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με τη χθεσινοβραδινήυ επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 48 τραυματίσθηκαν, αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η αστυνομία του Λονδίνου.
«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ», αναφέρεται στη δήλωση.
Νωρίτερα φωτογράφος του Ρόιτερς είχε δει γυναίκες με καλυμμένα τα κεφάλια τους να μεταφέρονται από αστυνομικούς έξω από κτίριο στο Μπάρκινγκ.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News είχε μεταδώσει πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο την οποία χρησιμοποιούσε ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη