ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Έξι νέα έργα στην Ήπειρο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
by allnews EPIRUS - 0


Έξι νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου εντάχθηκαν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολική χρηματοδότηση 25,2 εκατ. ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Η υλοποίηση των νέων έργων έχει ως πρωταρχικούς στόχους τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, την άρση της απομόνωσης δυσπρόσιτων περιοχών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα έργα

Για τη χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την τοπική οικονομία αλλά και τον πολιτισμό, των έργων αυτών, προχωράμε στην υλοποίησή τους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη».

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν έργα υποδομών (οδικό δίκτυο), άμεσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (περιβάλλον, επισκευή κτιρίων), καθώς και αποκατάσταση σημαντικών πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων.

Ανάμεσα στα νέα έργα είναι η αναστήλωση της οικίας Μπούση στο Σούλι, καθώς και η ανάδειξη των ιστορικών πηγαδιών της περιοχής.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, πολύ σημαντικά έργα για την τοπική οικονομία αποτελούν η αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής του Σουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά και οι βελτιώσεις στην επαρχιακή οδό προς Συρράκο-Καλαρρύτες, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου