allnews-epirus

Με ποδηλατοδρομία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας


Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/06/2017) η ποδηλατοδρομία που οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας.
Στόχος της διοργάνωσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει και διοργανώνει ο Δήμος τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού καθώς και η ελεύθερη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δράσεις που προάγουν την άσκηση και το «Ευ αγωνίζεσθε». Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα από το Δημαρχείο στην Ελεούσα και  όσοι συμμετείχαν, 150 και πλέον μικροί και μεγάλοι, μετά από διαδρομή 22 περίπου χιλιομέτρων κατέληξαν στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου. Εκεί, τρεις τυχεροί κέρδισαν,  μετά από κλήρωση,  αντίστοιχο αριθμό ποδηλάτων, ενώ σε όσους πήραν μέρος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα-καπέλα.
Στο μεταξύ, με επιτυχία ολοκληρώθηκε μια σειρά εκδηλώσεων που περιελάμβαναν εικαστικά, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

 Ειδικότερα, μεγάλο αριθμό επισκεπτών προσέλκυσε η έκθεση ζωγραφικής έργων του Δημοσθένη Στεριάδη που φιλοξενήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας «Γρηγόριος Παλιουρίτης».
  Η θεατρική μαθητική ομάδα του Γυμνασίου Ελεούσας ξεδίπλωσε το καλλιτεχνικό της ταλέντο μπροστά στο κοινό,  στην παράσταση «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» την Τετάρτη (14/06/2017), αλλά και η παιδική χορωδία Κόνιτσας, σε μια συναυλία που έδωσε σε σύμπραξη με το Κιθαριστικό Σύνολο Κόνιτσας μία ημέρα μετά,την Πέμπτη (15/06/2017), στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας.
Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» παρουσίασε το έργο του  Ζωρζ Φεϋντώ «Ράφτης κυριών» σε μια δωρεάν παράσταση που δόθηκε για Τα Παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Πωγωνιανής, την Κυριακή (18/06/2017) στην αίθουσα του Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου ενώ ακολουθούν δύο ακόμη παραστάσεις την Τετάρτη (21/06/2017) στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας και την Πέμπτη (22/06/2017) στις φυλακές Σταυρακίου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας συνεχίζονται με τη διοργάνωση και πολλών άλλων δρώμενων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη