ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Έντονη κριτική δέχεται η βρετανική αστυνομία
by allnews EPIRUS - 0

Η Σκότλαντ Γιάρντ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Η αστυνομία δέχεται έντονη κριτική αφού ο ένας από τους δράστες ήταν γνωστός στις αρχές.

London - Polizei auf London Bridge (Reuters/P. Nicholls)
Αποδέκτης έντονων πυρών και επικρίσεων είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία εξ αιτίας του ενός εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Κουράμ Μπατ, Πακιστανός που έλαβε βρετανική υπηκοότητα, ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές από χρόνια. Μέλος της απαγορευμένης εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ Μουχατζιρούμ, ο 27χρονος τζιχαντιστής ριζοσπαστικοποιήθηκε από μικρός από τους ισλαμιστές ιμάμιδες Ομάρ Μπάκρι και Άτζεμ Τσουντάρι πριν την απέλαση του πρώτου στο Λίβανο και την φυλάκιση του δεύτερου.
Το 2015, σε ντοκιμαντέρ του Καναλιού 4 με τίτλο «Ο τζιχαντιστής της διπλανής πόρτας», o Κουράμ Μπάτ εμφανιζόταν σε διαδήλωση ισλαμιστών στο Regent Park να ανεμίζει την μαύρη σημαία του ISIS και να φωνάζει «Σύντομα αυτή θα κυματίζει στο Westminster». Παρόλα αυτά κανείς δεν τον ενόχλησε.
Λάθη του παρελθόντος
Ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ.
Η οργάνωση Αλ Μουτζαχιρούμ, είναι προϊόν της  ολέθριας, όπως απεδείχθη, επιλογής των κυβερνήσεων Μέιτζορ και Μπλερ στη δεκαετία του ‘90, να έλθουν σε κάποιου τύπου άτυπη συμφωνία με τα ριζοσπαστικά μουσουλμανικά στοιχεία. Με βάση αυτή, επετράπη η λειτουργία τζιχαντιστικών οργανώσεων, υπό τον όρο ότι δεν θα δρούσαν σε βρετανικό έδαφος. Μια συμφωνία που κρατήθηκε έως τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός που κόστισε την ζωή σε 52 ανθρώπους και τον βαρύ τραυματισμό δεκάδων άλλων, η κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, έθεσε τις οργανώσεις εκτός νόμου. Όμως το κακό είχε γίνει. Εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού και τώρα πληρώνουν, οι πάντες, το τίμημα.
Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου