allnews-epirus

Τ. Μέι: Αυστηροί έλεγχοι μουσουλμανικών οργανώσεων

Επαναλαμβάνεται από σήμερα η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, η οποία είχε ανασταλεί μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου. Συνεχίζονται οι έρευνες και ανακοινώνονται αυστηρά μέτρα.

London Bridge Untersuchungen nach dem erneuten Anschlag (Reuters/D.Martinez)
Εντείνονται και επεκτείνονται σε όλο το Λονδίνο, οι έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων για σύνδεση  με τους τρείς νεκρούς δράστες της επίθεσης. Οι τρείς ισλαμιστές τρομοκράτες που σκοτώθηκαν επί τόπου από αστυνομικούς έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο η Σκότλαντ Γιάρντ δεν δίνει ακόμα στη δημοσιότητα τα ονόματα τους λόγω του υπαρκτού ενδεχόμενου να ήταν μέλη τρομοκρατικού δικτύου.
Δώδεκα ύποπτοι κρατούνται και ανακρίνονται ενώ αποκαλύπτεται σήμερα πως για έναν από τους δολοφόνους υπήρξε καταγγελία από γείτονα του πριν δύο χρόνια. Η Τερέζα Μέι, η οποία προεδρεύει σε άλλη μια σύσκεψη της Ομάδας Κρίσεων Κόμπρα, ανακοίνωσε την λήψη σκληρών μέτρων καταστολής, μεταξύ αυτών, αυστηρό έλεγχο των μουσουλμανικών οργανώσεων και των τεμενών που έχουν μετατραπεί σε εστίες ριζοσπαστικοποίησης νεαρών μουσουλμάνων, εκπόνηση προγραμμάτων ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην βρετανική κοσμική κουλτούρα και έλεγχο των σχολείων μουσουλμανικής κατήχησης.
Οι πηγές χρηματοδότησης
H Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι
H Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι
Επιπλέον προβλέπεται αυστηροποίηση του νόμου προσωρινής κράτησης υπόπτων για τρομοκρατία, παραλλαγή ενός παλαιότερου νόμου του Τόνι Μπλερ, ο οποίος έμεινε ανεφάρμοστος, εξ αιτίας σφοδρών αντιδράσεων της πλειοψηφίας των βουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα.
Παράλληλα, η Πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπη με  πυρά Εργατικών και Φιλελευθέρων, επειδή αρνείται να δημοσιοποιήσει πόρισμα του 2015 του υπουργείου Εσωτερικών όταν ήταν η ίδια επικεφαλής, σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης των βρετανών τζιχαντιστικών δικτύων. Η έκθεση κατονομάζει με στοιχεία ως βασικούς χρηματοδότες της ισλαμικής τρομοκρατίας, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και σουνιτικά κρατίδια του Κόλπου.
Μαρία Καστρισιανάκη

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη