allnews-epirus

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αφίσας για την ειρήνη των Λάιονς.

φωτο:Από τη βράβευση του Αποστόλη Ρούπα, μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «αφίσα για την ειρήνη» στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 29ος παγκόσμιος σχολικός διαγωνισμός Αφίσας για την Ειρήνη που διοργάνωσε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς. Το φετινό θέμα ήταν «Μια γιορτή για την Ειρήνη» και έλαβαν μέρος περί τους 600.000 μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από 60 χώρες του κόσμου.
Το πρώτο βραβείο που ήταν 5.000 $ και μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την ημέρα των Λάιονς, κατέκτησε η Lakkana Meepara, μια 13-χρονη μαθήτρια από την Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο, το οποίο μάλιστα κατατάχθηκε στην πρώτη 24-άδα παγκοσμίως, παρουσίασε η 11-χρονη Νερέα Πέρεθ-Φωτιάδου από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», βράβευσε τους μαθητές που παρουσίασαν τα καλύτερα έργα στην περιοχή των Ιωαννίνων με βάση την αξιολόγησή τους από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους τεχνικών. Την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής κατέλαβε το έργο του Αποστόλη Ρούπα, μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ανατολής. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, βραβεύθηκε επίσης η Ιωάννα Ντόκα, μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.
Η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, "Σελλοί", θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και του 30ου διαγωνισμού o οποίος θα έχει τίτλο «Το μέλλον της Ειρήνης», δίνοντας και πάλι την ευκαιρία σε μαθητές της περιοχής μας να πάρουν μέρος με την ελπίδα για υψηλότερες διακρίσεις.




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη