ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Να λειτουργήσει και Τμήμα Πτηνοτροφίας- Κτηνοτροφίας στο Δ.Ι.Ε.Κ. ζητά ο Δήμος Ζίτσας
by allnews EPIRUS - 0

  
«Το σημερινό αποτέλεσμα δικαιώνει όλους όσοι στην έναρξη του εκπαιδευτικού έτους πιστέψαμε και στηρίξαμε το εγχείρημα να λειτουργήσουν τρία νέα Τμήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα από το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στην Τ.Κ. Πετσαλίου και μας δίνει δύναμη για να ζητήσουμε τη δημιουργία και Τμήματος Πτηνοτροφίας-Κτηνοτροφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στο χαιρετισμό που απεύθυνε στη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε το Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων το απόγευμα της Παρασκευής (09/06/2017) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πετσαλίου  για την παρουσίαση των ειδικοτήτων που λειτούργησαν για πρώτη χρονιά στην εν λόγω  Τοπική Κοινότητα.
Κατά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά 80 σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων παρακολούθησαν τα θεωρητικά μαθήματα των τριών νέων ειδικοτήτων, που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου στην Τ.Κ. Πετσαλίου που παραχώρησε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας κάνοντας ομόφωνα δεκτή τη σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα, λειτούργησαν οι ειδικότητες:
-τεχνικού γαλακτοκομίας-τυροκόμου,
-τεχνικού αμπελουργίας – οινολογίας και
-τεχνικού μελισσοκομίας.
«Ο Δήμος Ζίτσας στάθηκε αρωγός για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, όχι μόνο στα λόγια αλλά με πράξεις», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Από αυτό εδώ το βήμα θα ήθελα να σας πω πως έχουμε ζητήσει σε αυτή τη δομή να λειτουργήσει και τμήμα πτηνοτροφίας γιατί θεωρώ ότι το δικαιούμαστε και με συλλογική προσπάθεια θα το καταφέρουμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.
Τέλος συνεχάρη τη Δ/νση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. καθώς όπως εξήγησε «χάρη στη δική τους προσπάθεια και δουλειά καρποφόρησε το εγχείρημα για την αποκέντρωση των Τμημάτων και τη σύνδεσή τους με τις τοπικές ανάγκες» και υποσχέθηκε πως ο Δήμος Ζίτσας θα παραμείνει συμπαραστάτης σε τέτοιες προσπάθειες. «Από την πλευρά μου, είπε, αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι αν είμαστε φέτος χρήσιμοι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Αν από την άλλη παραλείψαμε να κάνουμε κάποια πράγματα να είστε σίγουροι πως θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε στη χρονιά που μας έρχεται».  
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των τριών Τμημάτων «της μικρής γεωπονικής σχολής» όπως χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δομή, ο Δ/ντης του Ι.Ε.Κ. Μιχάλης Αλεξίου ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πετσαλίου  Ηρακλή Μπαλαντάνη για τη συμβολή του στη λειτουργία των Τμημάτων. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις   των υπεύθυνων εκπαιδευτών των Τμημάτων με τους σπουδαστές του Τμήματος Γαλακτοκομίας - Τυροκόμου να εντυπωσιάζουν τους παριστάμενους στην εκδήλωση τόσο γευστικά όσο και αισθητικά με τα προϊόντα γάλακτος που έμαθαν να παρασκευάζουν κατά την πρακτική τους άσκηση στις εγκαταστάσεις τοπικού τυροκομείου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Φώτης Ράρρας και Γιαννούλα Γεωργούλη,  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Βασίλης Γαρδίκος,  Στέφανος Μιχάλης, Δημήτρης Λάμπρου, Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Αποστόλης Χανδόλιας και Κώστας Λεοντίου. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου