allnews-epirus

Η σημερινή πτήση της DAT ανοίγει νέους ορίζοντες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Mε καθυστέρηση περίπου τριών ωρών, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το Αιρμπας -320 της DAT, μεταφέροντας από την  Δανία τους πρώτους 170 τουρίστες με προορισμό την Πάργα, τα Σύβοτα και τους Άγιους Σαράντα. Η καθυστέρηση οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετώπισε σήμερα το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, με αποτέλεσμα η πτήση  για Γιάννινα –  όπως και άλλους προορισμούς-, να μη γίνουν στην ώρα τους.
Οι Δανοί στο αεροδρόμιο έγιναν δεκτοί από τον Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη, το δήμαρχο Θ. Μπέγκα, το Δ.Σ του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ.λ.π. Στο χώρο είχε οργανωθεί ένα μπουφές με εδέσματα, ενώ μια ορχήστρα και χορευτές με παραδοσιακές στολές, ολοκλήρωναν το σκηνικό. Οι πρώτοι Δανοί τουρίστες, δεν έκρυβαν την ευχάριστη έκπληξή τους, και αποθανάτιζαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές την υποδοχή τους.
Η γιορτή της υποδοχής ήταν μικρή και σεμνή, όπως προβλέπεται διεθνώς στις αφίξεις των πρώτων τουριστικών γκρούπ ή στις πρώτες πτήσεις αεροπορικών εταιρειών. Μάλιστα στα διεθνή πρωτόκολλα των αεροδρομίων προβλέπεται η υποδοχή της πρώτης πτήσης, να γίνεται δεκτή από δύο πυροσβεστικά οχήματα που με ρήψη νερού σχηματίζουν αψίδα, μέσα από την οποία περνά το αεροπλάνο, Αυτό δεν έγινε σήμερα στα Γιάννινα… Την επόμενη φορά… Κατά τα άλλα η υποδοχή ήταν πολύ καλά οργανωμένη και απόλυτα πετυχημένη.
Η σημερινή ήταν μια νέα αρχή για το διεθνές αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που αποκτά πλέον ενδιαφέρον στις ξένες τουριστικές και αεροπορικές εταιρείες, όχι μόνο για τους θερινούς μήνες όπου ο κύριος όγκος των τουριστών θα κατευθύνεται  στα παράλια των Ιωαννίνων αλλά και για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, με μοναδικό προορισμό τα Γιάννινα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα κ.λ.π.
Ταυτόχρονα η εταιρεία Apollo προγραμματίζει για το 2018 πτήσεις στα Γιάννινα και από άλλες χώρες, ενώ σχεδιάστηκε ήδη η πρώτη από την Στοκχόλμη.

Βέβαια στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, θα πρέπει να έχει λυθεί το πρόβλημα των καυσίμων, να γίνουν τα έργα στο κτίριο κ.λ.π. Σήμερα το αεροπλάνο της DAT μετά την απογείωσή του από τα Γιάννινα, πήγε στο Άκτιο, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και επέστρεψε στην Κοπεγχάγη. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη