allnews-epirus

TO AEΡΟΔΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ 250-300.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ



Σφοδρές αντιδράσεις εκδηλώνονται δημόσια στην Κέρκυρα από φορείς του Τουρισμού στο νησί, για την απώλεια τουριστών που φθάνουν αεροπορικώς στο αεροδρόμιό τους, αλλά… εξαφανίζονται.

Ο υπεύθυνος της ΥΠΑ στην Κέρκυρα, (το αεροδρόμιο το ελέγχει η Fraport) παραδέχτηκε  με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu tv  ότι και φέτος παρά την αύξηση στις πτήσεις και τις αφίξεις τουριστών, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον ένα 20% των τουριστών από το αεροδρόμιο με λεωφορεία μεταφέρονται στο λιμάνι κι από εκεί με τα πορθμεία μέσω Ηγουμενίτσας κατευθύνονται στην Πάργα και τα Σύβοτα. Ένας μικρός αριθμός κατευθύνεται επίσης με πλοία στην Αλβανία.

Την ανησυχία τους για το φαινόμενο εκφράζουν και οι ξενοδόχοι κι άλλοι τουριστικοί παράγοντες της Κέρκυρας που εντοπίζουν κι αυτοί την «διαρροή» στο 20% και πάνω. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων του 2016, περίπου 250.000 τουρίστες έφθασαν στο αεροδρόμιό  τους, αλλά αμέσως κατευθύνθηκαν στα Σύβοτα, την Πάργα και μερικές χιλιάδες στους Άγιους Σαράντα και μερικοί στη Χειμάρα. Φέτος οι αριθμοί αυτοί θα είναι μεγαλύτεροι.

Τους προβληματισμούς τους αυτούς παρουσίασαν και στους ξένους τουρ – οπερέϊτορς, με τους οποίους συνεργάζονται,  οι οποίοι επίσης προβληματίζονται και αναζητούν λύσεις, εξετάζοντας πλέον με σοβαρότητα το άνοιγμα της Apollo που άρχισε πτήσεις στα Γιάννινα, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο για Σύβοτα και Πάργα και με μικρούς αριθμούς για Αλβανία, αν και οι περισσότερες ξένες εταιρείες, δεν έχουν καθόλου στο πρόγραμμά τους την Αλβανία, αλλά τα παράλια της Ηπείρου.
Η λύση των Ιωαννίνων, είναι «δώρο» γι αυτούς, δεδομένου ότι η ζήτηση για την Κέρκυρα όπως και στους άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς για το καλοκαίρι, είναι πιεστικά αυξημένη και η εξασφάλιση τουλάχιστον 250.000 αεροπορικών θέσεων στη σαιζόν για τις πτήσεις της Κέρκυρας, θα τους προσθέσουν ίδιο αριθμό ενδιαφερομένων για το νησί και ταυτόχρονα με άλλες πτήσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων για Σύβοτα και Πάργα, ικανοποιώντας τους ενδιαφερόμενους μέσω του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του All News Epirus ήδη για το 2018 μέχρι τώρα έξι μεγάλα γραφεία της Ευρώπης ετοιμάζουν προγράμματα για διακοπές στα Σύβοτα και Πάργα, και επιπλέον επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στα Γιάννινα κ.λ.π.
Σε όλα συνυπολογίζονται και το μικρότερο κόστος, αφού δεν θα χρησιμοποιούν φέρρυ από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα και αντίστροφα και επιπλέον μείωση του κόστους αφού οι πτήσεις τους δεν θα γίνονται σε αεροδρόμια της Fraport. Ταυτόχρονα από τα Γιάννινα μέσω της Εγνατίας Οδού, θα έχουν γρήγορη πρόσβαση στα παράλια.
Κι επειδή –ευτυχώς-, τα συμφέροντα των ξένων τουρ οπερέϊτορς, λειτουργούν πλέον υπέρ της ανάπτυξης του τουρισμού στην Ήπειρο, καθήκον των τοπικών «αρχόντων» και βουλευτών, είναι να επιταχύνουν τις πιέσεις για πλήρη εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ώστε το αργότερο τον Μάϊο του 2018, να είναι όλα έτοιμα.
-------------
(Σημ: Τις επόμενες μέρες το All News Epirus θα αποκαλύψει στοιχεία από πολυμελή αντιπροσωπεία «ανιχνευτών νέων προορισμών», όπως άτυπα τους αποκαλούν, που στάλθηκαν εδώ από μεγάλα τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες και ΜΜΕ τουρισμού και επι δύο βδομάδες, γύρισαν κάθε γωνιά των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, καταγράφοντας τα πάντα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εμφανιζόμενοι σαν απλοί τουρίστες….).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη