allnews-epirus

Πετυχημένη η διεξαγωγή του 2ου ITF CUP στα Γιάννινα



Πρωταθλητής στο ITF CUP στα Γιάννινα ο Βασίλης Βαρδάκης
  
Με τον πιο όμορφο τρόπο, ολοκληρώθηκε το 2ο ITF CUP στα Γιάννενα καθώς ο γιαννιώτης αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων Βασίλης Βαρδάκης κατέκτησε το κύπελλο σε μια επιτυχημένη διοργάνωση στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.
Ο Βασίλης Βαρδάκης κέρδισε με 2-0 σετ τον Αυστριακό Benedikt Emesz και αναδείχθηκε πρωταθλητής. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος σε διοργάνωση της ITF για τον Βασίλη που ανοίγει φτερά για μεγαλύτερες διοργανώσεις και επιτυχίες.

Ο 18χρονος Βασίλης, παιδί χαμηλών τόνων προσανατολισμένος στο στόχο που έχει θέσει να είναι από τους καλύτερους, έδωσε την μάχη του και πέρασε στον τελικό του  διεθνές τουρνουά της ITF.
Ο Βασίλης Βαρδάκης ήταν ο καλύτερος παίκτης όλη την εβδομάδα που διεξαγόταν το CUP κερδίζοντας 5 straight sets νίκες, για να ολοκληρώσει το τουρνουά χωρίς να έχει χαμένο σετ.
Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Παναγιώτη Νεάρχου από την Κύπρο με 6-1, 6-3. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ιταλό Nicolo Crespi, No. 4 στο ταμπλό, με 6-3, 7-6 (6), ενώ στα προημιτελικά άφησε εκτός τον Σλοβάκο Lukas Palovic, με 7-5, 6-3. Έπειτα κέρδισε τον Ούγγρο Mate Voros στα ημιτελικά, με 6-3, 7-5 και έκλεισε κερδίζοντας τον Αυστριακό, το Σάββατο το πρωί στο τελικό.

Οι δηλώσεις

Την απονομή των επάθλων έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας που παρακολούθησε όλο τον αγώνα και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αντισφαίρισης Β.Δ. Ελλάδας Θανάσης Κατσαντώνης.

Ο δήμαρχος δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον γιαννιώτη αθλητή καθώς όπως είπε «είναι οικογενειακοί φίλοι και γνωρίζει την προσπάθεια του Βασίλη Βαρδάκη για την κατάκτηση της κορυφής».
Ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό του Ομίλου Αντισφαίρισης για την διεκδίκηση μεγαλύτερων τουρνουά ενώ επανέλαβε ότι οι ξένοι αθλητές που ήρθαν στην πόλη για το ITF CUP «αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (Ο.Α.Ι.) Κώστας Ευθυμίου, συνεχάρη δημόσια τον αθλητή Βασίλη Βαρδάκη που κατέκτησε το ITF των Ιωαννίνων ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που αγκάλιασε τη διοργάνωση και κατέκλυσε όλες τις μέρες τις εγκαταστάσεις του Ομίλου για να παρακολουθήσει τους αγώνες.
«Είναι για εμάς δέσμευση η διεκδίκηση μεγαλύτερων τουρνουά. Αίτημα, που μεταφέραμε και στον πρόεδρο της ΕΦΟΑ που είναι στο πλευρό μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ευθυμίου μη παραλείποντας να ευχαριστήσει το Δήμο και την Περιφέρεια καθώς και τους πολίτες που βρέθηκαν κοντά στους αθλητές του Ομίλου. Ευχαρίστησε και τους χορηγούς που συνέβαλαν καθοριστικά στην διοργάνωση και τη διεξαγωγή του τουρνουά.

 Τέλος, ο Βασίλης Βαρδάκης ευχαρίστησε την οικογένειά του που είναι στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με το τένις, την διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων που προσπαθεί και φέρνει μεγάλα τουρνουά στα Γιάννενα ενώ συγκινητική ήταν η αναφορά του στον Αλέξανδρο Σκορίλα της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων που εξαιτίας τραυματισμού αποχώρησε από τους αγώνες. Ο Βασίλης και ο Αλέξανδρος είναι δύο από τους πιο δυνατούς παίκτες με πολλές δυνατότητες και πολλές φορές προπονούνται μαζί ενώ ο Αλέξανδρος είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας.
«Ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό μου και ήρθαν σε όλους τους αγώνες και φυσικά στον τελικό» είπε, καλώντας τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν την ομορφιά του τένις. Να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης Βαρδάκης ετοιμάζεται για την Αμερική αφού κατέκτησε υποτροφία σε Κολέγιο όπου παράλληλα θα παίζει τένις.




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη