allnews-epirus

Οι θέσεις του Περιφερειάρχη για τον κόμβο της Ιόνιας Οδού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων


Η επικείμενη παράδοση του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τον κόμβο της Εγνατίας, πρέπει απαραίτητα να συνοδευτεί με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκληθούν με τον ανεπαρκή κόμβο στη συμβολή της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αθηνών με την Εγνατία Οδό.

 Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος  τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών δεν έχουν λάβει υπόψη το ομόφωνο αίτημα που είχε υποβληθεί τον περασμένο Απρίλιο μετά από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια, ώστε μέχρι να επεκταθεί και πέραν της Κοσμηράς (κόμβο με Εγνατία) ο οδικός άξονας της Ιόνιας Οδού, να υπάρξει υποχρεωτική έξοδος των οχημάτων που κατευθύνονται στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την Αλβανία στον κόμβο Αβγού.
"Δυστυχώς ενώ όλοι συμφώνησαν, σήμερα το πρωί είδαμε στην προετοιμασία που γίνεται, στον κόμβο του Αβγού αντί να έχουν  τοποθετήσει πινακίδα για υποχρεωτική πορεία προς Γιάννινα και Αλβανία, να υπάρχει πινακίδα για Επισκοπικό και Αβγό.  Το έμφραγμα που θα γίνει όταν δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος, στην κατεύθυνση προς Γιάννινα και προς Αλβανία, στον κόμβο της Κοσμηράς θα είναι άνευ προηγούμενου.  Αμέσως ήλθα σε επαφή με τον υπεύθυνο των Έργων Παραχώρησης, ενημέρωσα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και περιμένω άμεσα να λυθεί το θέμα. Αλλιώς θα έχουμε τεράστιο  ζήτημα.  Για μόνιμη λύση, πρέπει ο δρόμος παραχώρησης να περάσει τα όρια της Ελεούσας και να συνεχίσει προς Κακαβιά που θα αποσυμφορήσει την κίνηση από όσους κινούνται προς την Αλβανία και προς το  Βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναβάθμιση του κόμβου εισόδου στην Εγνατία,  ο Περιφερειάρχης είπε ότι από τη στιγμή που η  ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.  έχει προωθηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ δεν τελεσφόρησε κανένα αίτημα που της έχει υποβάλλει. "Εμείς- πρόσθεσε- ως Περιφέρεια Ηπείρου, μελετάμε να  κατασκευάσουμε στον ήδη υπάρχοντα κόμβο δύο κυκλικούς κόμβους, που θα καταργήσουν τους φωτεινούς σηματοδότες. Δεν βλέπω το Υπουργείο ότι θα ασχοληθεί σε αυτή τη φάση με νέους κόμβους".


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη