allnews-epirus

Ελληνοαλβανική σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στα Γιάννινα


Κατασχέθηκαν (6.850) γραμμάρια κάνναβης, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Σήμερα (14-07-2017) νωρίς το πρωί, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και Άνω Πωγωνίου καθώς και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα (δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 33 χρονών και δύο ημεδαποί, ένας 30χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, με οδηγό τον 26χρονο αλλοδαπό και επιχείρησαν να την ελέγξουν, ωστόσο αυτός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, η δίκυκλη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στις Καρυές Ιωαννίνων, ενώ ο 26χρονος οδηγός της συνελήφθη.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6.850) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε η εμπλοκή στη διακίνηση των ναρκωτικών, τριών ακόμα ατόμων, ενός 33χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ενός 30χρονου άνδρα και μίας 23χρονης γυναίκας, οι οποίοι εντοπίστηκαν  στο Μπιζάνι Ιωαννίνων να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • (6.850) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • μία δίκυκλη μοτοσικλέτα
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη