allnews-epirus

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Aυξάνονται οι πιέσεις από τουριστικούς παράγοντες της Κέρκυρας κι όχι μόνο, προς τους ξένους τούρ –οπερέϊτορς κι αυτοί με την σειρά τους στις αεροπορικές εταιρείες, για δρομολόγηση πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μετά τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς επιβατών που προορίζονται για την Ήπειρο με πτήσεις της Κέρκυρας, κάτι που ναι μεν εμφανίζει αύξηση της επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο του νησιού, αλλά μείωση των τουριστών που καταλήγουν στα ξενοδοχεία για διακοπές.
Όπως είχε αποκαλύψει το All News Epirus, σημαντικοί αριθμοί τουριστών που φθάνουν στην Κέρκυρα, από το αεροδρόμιο κατευθύνονται κατευθείαν με λεωφορεία στο λιμάνι κι από εκεί με φέρρυ, κατευθύνονται στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια την Πάργα και τα Σύβοτα.
Σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κέρκυρα, αποκαλύφθηκε και κάτι άλλο. Επίσης σημαντικοί αριθμοί ξενιτεμένων Ηπειρωτών από την Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Βρετανία κ.λ.π. επίσης χρησιμοποιούν τις πτήσεις της Κερκύρας για να έλθουν για διακοπές στον τόπο της καταγωγής τους. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΥΠΑ  Γ. Μαυρωνάς που συμμετείχε στην συζήτηση. Οι απώλειες για τον τουρισμό της Κέρκυρας από τους Ηπειρώτες αλλά και τους τουρίστες που κατευθύνονται  στην Ήπειρο, είναι πολύ σημαντικές για τον τουρισμό της Κέρκυρας, πόσο μάλλον όταν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ευρωπαίους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στο Νησί των Φαιάκων, αλλά δεν βρίσκουν θέσεις στα αεροπλάνα.
Η Apollo είναι η πρώτη που εντόπισε το πρόβλημα και έγκαιρα αντέδρασε προσθέτοντας πτήση από Κοπεγχάγη για Γιάννινα, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, αφού κάθε βδομάδα μεταφέρει 170 τουρίστες της από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στα Σύβοτα και την Πάργα, ελευθερώνοντας ταυτόχρονα ισάριθμες θέσεις από πτήσεις της Κέρκυρας και προσθέτοντας τουρίστες στο νησί. Μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα με δημοσίευση στην σελίδα της και πτήσεις για το 2018 και  με άλλη αεροπορική εταιρεία (την Small Planet Airlines). Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ
Στο μεταξύ σοβαρά λαμβάνουν υπόψη τους, εκτός από τους τορ-οπερεϊτορς και οι αεροπορικές εταιρείες την ζήτηση που υπάρχει κυρίως το καλοκαίρι από τις δεκάδες χιλιάδες Ηπειρώτες του εξωτερικού, να έλθουν στον τόπο τους για διακοπές. Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος όγκος των Ηπειρωτών προτιμούν το αεροδρόμιο της Κέρκυρας το καλοκαίρι, γιατί οι πτήσεις είναι περισσότερες και σε καλύτερες τιμές.  Δεύτερο στην προτίμησή τους είναι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά εκεί τα εισιτήρια είναι ακριβότερα. Αντίθετα τους χειμερινούς μήνες, ο κύριος όγκος των Ηπειρωτών, προτιμά το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Σωματεία Ηπειρωτών σε όλη την Ευρώπη, με συνεχή υπομνήματά τους σε αεροπορικές εταιρείες και κυρίως στην Aegean ζητούν την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με αεροδρόμια της Γερμανίας του Βελγίου και της Σουηδίας, όπου το ενδιαφέρον είναι έντονο. Έχουν λάβει επιβεβαιώσεις κατά καιρούς, αλλά πάντα εμφανίζονταν το πρόβλημα του αεροδρομίου, κάτι που πλέον δεν ισχύει…
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
Αυξημένη είναι η κίνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα για ιδιωτικά αεροσκάφη, που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μερικά από τα οποία παραμένουν σταθμευμένα εδώ, περιμένοντας την επιστροφή των πελατών τους από διακοπές που κάνουν στην περιοχή. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολυτελή «Λήαρ Τζέτ». Η κίνηση παρόμοιων αεροσκαφών θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αν υπήρχαν καύσιμα στο αεροδρόμιο. Πάντως είναι συνεχής η ζήτηση για προσγειώσεις παρόμοιων αεροσκαφών, όπως παραδέχονται και τα στελέχη της ΥΠΑ του αεροδρομίου.

H KOΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
"Ουδέν το νεώτερον" για το θέμα των καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και οι εταιρείες γράφουν "στα παλαιότερα των υποδημάτων τους" τις παρεμβάσεις της ΥΠΑ και των αρμόδιων υπουργείων, αν βέβαια αυτές γίνονται, ή η ΥΠΑ και τα υπουργεία γράφουν "στα παλαιότερα των υποδημάτων τους' τις διαμαρτυρίες των Ηπειρωτών. Οι τελευταίοι ένα τους λένε: "Έχει ο καιρός γυρίσματα...", ή "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος", ή το ντόπιο "θα φέρει ο βλάχος το τυρί"...Τίποτε άλλο...
Η ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Σταθερή ήταν τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση με τα αεροπλάνα της Aegean και  Olympic, με τις πληρότητες στα ίδια επίπεδα με πέρισυ. Μια μείωση επιβατών που καταγράφηκε, οφείλεται στις 3 πτήσεις εβδομαδιαίως που είχαν το 2016 πέραν των δύο καθημερινών , που έχουν φέτος, οι αεροπορικές εταιρείες. Η μεγάλη ζήτηση όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα οδήγησε την Aegean το τελευταίο τετραήμερο να δρομολογήσει έξι 6 αεροσκάφη Αιρμπας Α-320, αντί των ελικοφόρων Q-400. Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η επιβατική κίνηση μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη