allnews-epirus

"Έφυγε" και ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής


Σε ηλικία 74 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Γιάννης Καλατζής.

Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστότερο όταν άρχισε κάποιες συνεργασίες με κάποιους από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτης: Μάνος Λοΐζος, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Σπανός και Τόλης Βοσκόπουλος.
Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δίσκους τραγουδιστών όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Ο Γιάννης Καλατζής έχει συμμετάσχει και σε δέκα ταινίες.
Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.
Την είδηση ανέβασε στο facebook ο γνωστός στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, ο οποίος και ανέφερε: 
«Σήμερα έφυγε απ'τη ζωή ένας τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα την εποχη που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά.... ο Γιάννης Καλατζής...Γεννήθηκε στα χρόνια της Κατοχής και ...στη δεκατετία του '70 έκανε αμέτρητες επιτυχίες...ΞΕΝΑΚΙ...ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙΔΙΑ,Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ. ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΜΕ ΛΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, ΑΣΠΡΑ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ, ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΜΟΥ, κ.λ.π κ.λ.π. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων,χωρίς έπαρση,με ιδιαίτερο χρώμα φωνής που άφησε πίσω του δεκάδες επιτυχίες.....και εδώ και πολλά χρόνια είχε κυρολεκτικά χαθεί απ το μουσικό προσκήνιο
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη