allnews-epirus

Στην Κύπρο για το URBACT ο Δήμος Δωδώνης


Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, από το  Εθνικό Σημείο Επαφής URBACT Ελλάδας Κύπρου συμμετείχε ο Δήμος Δωδώνης, ο οποίος συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν πόλεις «καλής πρακτικής URBACT» που αναδείχθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η διασύνδεση με Κοινοτικές Πρωτοβουλίες Αστικής Ανάπτυξης καθώς και οι επιτυχείς Κυπριακές και Ελληνικές προτάσεις.
Οι Δήμοι που συμμετείχαν από την Ελλάδα ήταν η Δωδώνη και ο Πειραιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση (study visit) στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού,  καθώς το συγκεκριμένο έργο αστικής ανάπλασης αποτελεί καλή πρακτική τόσο για την πόλη, όσο και για τη χώρα.
Ο Δήμος Δωδώνης συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Εθνικού Σημείου Επαφής του  URBACT και εκπροσωπήθηκε από την υπάλληλο Ευφροσύνη Ζαρκαλή, η οποία είναι η τοπική συντονίστρια του δικτύου ΙΝΤ-HERIT.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η πορεία εργασιών του δικτύου INT-HERIT, στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει από τον Οκτώβριο του 2016, η συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους, τα οφέλη και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.
Το δίκτυο INT-HERIT έχει περάσει στη 2η και βασική φάση υλοποίησής του από τον Ιούνιο του 2017.

Η δεύτερη φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι εταίροι του προγράμματος είναι οι: Baena-Cordoba από την Ισπανία, Leiedal Zwevegem από το Βέλγιο, Espinto από την Πορτογαλία, Alba Iulia από τη Ρουμανία, Sigulda από τη Λετονία και Armagh από την Ιρλανδία. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη