allnews-epirus

Το Σάββατο 12 Αυγούστου το 9ο ACHERON RIVER PARTY στο Πολυστάφυλο!

Όλα είναι έτοιμα στον ποταμό Αχέροντα στο Πολυστάφυλο για το μεγάλο μουσικό γεγονός εναλλακτικής ψυχαγωγίας του φετινού καλοκαιριού στην Ήπειρο. Ο λόγος για το 9ο ACHERON RIVER PARTY, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2017, (ώρα έναρξης 22.30) στην περιοχή “Ρόγγι” στις όχθες του μυθικού ποταμού. Την Κυριακή 13 Αυγούστου θ' ακολουθήσει το 3ο ACHERON MTB & MTRUN. Πρόκειται για τους 3ους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (MTB) & Ορεινού Τρεξίματος (MTRUN) οι οποίοι θα έχουν εκκίνηση το σημείο διοργάνωσης του RIVER PARTY. Η εκκίνηση για τους ποδηλάτες θα δοθεί στις 9 το πρωί και για τους δρομείς μισή ώρα αργότερα. Εκκίνηση και τερματισμός των δύο αγωνισμάτων θα είναι το ίδιο σημείο, στην όχθη του ποταμού Αχέροντα. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών και τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, ενώ στο 9ο ACHERON RIVER PARTY συνδιοργανωτής είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου.
Το μήκος της μεγάλης διαδρομής για το Ορεινό τρέξιμο είναι 15 χιλιόμετρα με θετικό υψομετρικό προφίλ 650 μέτρα, ενώ της μίνι διαδρομής (fun) είναι περίπου 4 χιλιόμετρα και με θετικό υψομετρικό προφίλ 180 μ. Η διαδρομή για τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας είναι μήκους 31 χιλ. με θετικό υψομετρικό προφίλ 1200 μέτρα και περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος μονοπάτια με τεχνική δυσκολία.
Οι αγώνες είναι OPEN και μπορούν να λάβουν μέρος σύλλογοι, ομάδες και μεμονωμένοι αθλητές. Οι δύο διαδρομές είναι μικτές: κυρίως μονοπάτια, δασικοί δρόμοι, διάσχιση του ποταμού Αχέροντα και ελάχιστα συνδετικά σημεία με άσφαλτο. Το τερέν είναι κυρίως χωμάτινο με φυσική σκίαση λόγω του πυκνού δάσους και με συνεχόμενη εναλλαγή του υψομετρικού προφίλ.
Οι απονομές θα γίνουν για όλα τα αγωνίσματα και τις κατηγορίες την ίδια μέρα και ώρα 14:30, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι: ο πρώτος Κύπελλο και μετάλλιο, οι άλλοι δύο μετάλλιο, ενώ μετάλλιο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν τον αγώνα να υπογράψουν ειδική δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιείς και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εθελοντές διασώστες!

Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών θα γίνει συγχώνευση των κατηγοριών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών των διαδρομών και των όρων διεξαγωγής των αγώνων. Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και όλες οι φωτογραφίες θα είναι δωρεάν!
Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει πάρτι και γεύμα για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα των εγγραφών η οποία γίνεται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα στο Facebook: 3rd Acheron MTB & MTRUN μέσω e-mail: polistafilomtb@yahoo.gr (αναγράφοντας: όνομα, ηλικία, σύλλογο, τηλέφωνο, διεύθυνση) ή τηλεφωνικά στο τηλ: 6977356003 (Καρζής Κων/νος).
Οι κατηγορίες για τα δύο αγωνίσματα MTRUN & MTB είναι:
ΑΝΔΡΩΝ:
Γενική
Εφήβων
Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
Γενική
Νεανίδων
Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
Fun (MTRUN) μία κατηγορία ανδρών και γυναικών
-Πολυπληθέστερου Συλλόγου
Έφηβοι μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση και παρουσία γονέα και εφόσον γνωρίζουν το άθλημα και διαθέτουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητη η χρήση κράνους για όλους τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη