allnews-epirus

Η Κόνιτσα θα αποκτήσει πλήρη τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη μέχρι το τέλος του 2017


Ιδανικό προορισμό για τον μήνα Αύγουστο αποτελεί η Κόνιτσα, η όμορφη ακριτική "γωνιά" της Ηπείρου, που μαγεύει τους επισκέπτες της, με τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες, τα δροσερά ποτάμια και τις ορεινές διαδρομές στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου. Κάθε καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον μήνα Αύγουστο, ο πληθυσμός της περιοχής διπλασιάζεται από τους ανθρώπους της διασποράς, που επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, ανέφερε ο δήμαρχος Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9". Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι, σύμφωνα με δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχει καμία "λευκή περιοχή" στην Κόνιτσα σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη.
Καμία "λευκή περιοχή" στην Κόνιτσα
«Σε επαφή που είχαμε με το περιβάλλον του υπουργού κυρίου Νίκου Παππά, για το θέμα της τηλεόρασης και του Ίντερνετ, μας υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε δωρεάν Ίντερνετ και δε θα υπάρχει καμία "λευκή" περιοχή στην Κόνιτσα» τόνισε ο δήμαρχος Κόνιτσας και επισήμανε ότι εάν η υπόσχεση αυτή γίνει πράξη, πραγματικά θα είναι ένα πλεονέκτημα για την περιοχή, διότι θα προσφέρει στους κατοίκους σημαντικά μέσα ψυχαγωγίας, όπως είναι η τηλεόραση και το διαδίκτυο.
Το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου, είναι η προοδευτική ερήμωση της ακριτικής περιοχής, η οποία οφείλεται όπως είπε, όχι μόνο στην έλλειψη τηλεοπτικού σήματος και σύνδεσης διαδικτύου που διώχνει τους νέους, αλλά και σε θέματα ασφάλειας και υγειονομικής κάλυψης.
"Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν μετά τη συνταξιοδότηση τους να ζήσουν μόνιμα στα υπέροχα χωριά της Κόνιτσας ωστόσο οι συνθήκες τους κρατάνε μακριά" υποστηρίζει ο κ. Παπασπύρου και διευκρινίζει ότι: "δεν υπάρχει επάρκεια ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τους οδηγούς των ασθενοφόρων καθώς έχουν αποσπαστεί δυο οδηγοί και δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις, με αποτέλεσμα οι δυο οδηγοί που υπάρχουν να μην μπορούν να καλύψουν τις βάρδιες και τα έκτακτα περιστατικά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και μας υποσχέθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία ότι θα δοθούν λύσεις".
"Ένα θετικό στοιχείο για την ασφάλεια των κατοίκων του δήμου Κόνιτσας", υπογράμμισε ο δήμαρχος, είναι η διατήρηση της δύναμης των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και το γεγονός ότι επανδρώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, ένα ακόμα φυλάκιο στην Τοπική Κοινότητα Πληκατίου.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες τον Αύγουστο
Ο δήμαρχος Κόνιτσας προσκάλεσε τους λάτρεις της φύσης να επισκεφθούν την περιοχή λέγοντας ότι : «είναι μια περιοχή με υπέροχο φυσικό περιβάλλον και έχουμε την τύχη αυτή την εποχή, τον μήνα Αύγουστο, να βλέπουμε τον τόπο μας να ζωντανεύει από τους ανθρώπους της διασποράς. Χρειάζεται μόνο καλή διάθεση από τους επισκέπτες, για να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον και όλες αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στις τοπικές κοινότητες του δήμου».
Από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου, ο δήμος Κόνιτσας, έχει προγραμματίσει ένα σημαντικό τριήμερο, αφιερωμένο στους ανθρώπους της διασποράς, το οποίο περιλαμβάνει λαϊκές και παραδοσιακές βραδιές, όπως αναφέρει ο δήμαρχος κ. Παπασπύρου και μια ημερίδα στην οποία θα μιλήσουν αξιόλογοι άνθρωποι για τα προβλήματα της Κόνιτσας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη