allnews-epirus

Ο Ερντογάν καταφέρεται εναντίον των κερδών των τραπεζών, απαιτεί φθηνότερες πιστώσεις

   

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του τραπεζικού τομέα της χώρας του, κρίνοντας ότι αποτελεί μια «καταστροφή» το γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δίνουν την έμφαση στα κέρδη τους αντί να εκπληρώνουν αυτό που χαρακτήρισε καθήκον τους, να τονώνουν την οικονομία της χώρας.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε μια εκδήλωση του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της Τραπεζούντας, στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν δήλωσε πεπεισμένος ότι οι κρατικές τράπεζες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μειωθεί το κόστος των πιστώσεων για τους δανειολήπτες.
«Οι τράπεζες έχουν σχεδόν διπλασιάσει την κερδοφορία τους. Αυτή είναι μια καταστροφή», τόνισε ο Ερντογάν στην ομιλία του, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. «Νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε από τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν, ο οποίος προτείνει οι τράπεζες να επεκτείνουν τον δανεισμό τους για να τονωθεί η τουρκική οικονομία, έχει αυτοπροβληθεί επανειλημμένα ως «εχθρός» των επιτοκίων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη