allnews-epirus

Τροπολογία για την αποζημίωση οφειλομένων εφημεριών και υπερωριών προσωπικού στο "Χατζηκώστα"


Με το άρθρο 61 του νόμου, καθώς και με την τροπολογία (άρθρο 108) που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς, αλλά και άλλοι βουλευτές, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, ρυθμίζεται η καταβολή οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών του προσωπικού του Γ.Ν. Ιωαννίνων Χατζηκώστα για προηγούμενα έτη, που δεν έχουν έως σήμερα καταβληθεί.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:
- η αποζημίωση υπερωριών (νυχτερινών και εξαιρέσιμων) νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα έτη 2013-2015,
-η αποζημίωση εφημεριών ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού για τα έτη 2014-2015, όπως έχει ρυθμιστεί και για άλλα νοσοκομεία,
-η καταβολή στους άνω δικαιούχους των οφειλόμενων κατά παρέκκλιση της διάταξης του ν.496/1974, η επίκληση της οποίας εμπόδιζε την έγκριση χρηματικών ενταλμάτων.
Οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους αφορούν αποκλειστικά εφημερίες ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού καθώς και υπερωρίες νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2013-2015, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών και υπερωριών του νοσοκομείου, θεωρούνται νόμιμες, και δεν έχουν έως σήμερα, παρά και την προσπάθεια της Διοίκησης, καταβληθεί. Οι δαπάνες αυτές προβλέπεται να αποζημιωθούν από ίδια έσοδα του Φορέα έτους 2017.







Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη