allnews-epirus

Τιμήθηκε η αγρότισσα και ο πολύπλευρος ρόλος της στην Τ.Κ. Καλοχωρίου


Την καθιερωμένη «Γιορτή της Αγρότισσας» πραγματοποίησε  στην Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου ο Δήμος Ζίτσας το απόγευμα της Παρασκευής (04.08.2017).
Το μνημείο της αγρότισσας, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, αποτέλεσε και φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, την Εκπρόσωπο της Τ.Κ. Καλοχωρίου Κατερίνα Μπαλάφα, τον επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Ενότητα» Βασίλη Γαρδίκο, την αγρότισσα Παρασκευή Σιούνα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Χάρη Λιούρη, και το μέλος της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς» Γιώργο Σταυρού.
Στη διαχρονική προσφορά των γυναικών της υπαίθρου αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη. «Η γυναίκα αγρότισσα είναι ο ιστός, η βάση της παραγωγικής δραστηριότητας, ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε, «Τιμούμε την Ελληνίδα Αγρότισσα για όλους της τους ρόλους: την αγρότισσα μάνα, τη σύζυγο, την αδελφή, τη γυναίκα της υπαίθρου. Για τη δημιουργική συνεισφορά της στην εξέλιξη της κοινωνίας μας, τη στήριξη των παραδόσεών μας, την πρόοδο της πατρίδας μας». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων σε  50 εν ζωή,  αγρότισσες ηλικίας από 90 έως 100 χρόνων, καταγόμενες από τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών.  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι-Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων, δεκάδες κόσμου.   

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη