allnews-epirus

Ισπανία: Ο άνδρας που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Σουμπιράτς φαίνεται ότι ήταν ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ


Ο άνδρας που ήταν ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά και πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Σουμπιράτς, στην επαρχία της Βαρκελώνης, μοιάζει με τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στην Καταλονία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.
Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, μετέδωσε επίσης ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.
Λίγο νωρίτερα, η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι ο Αμπουγιακούμπ έχει συλληφθεί σε άλλη κοινότητα της ίδιας περιοχής, το Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια. Οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας όμως δεν επιβεβαίωσαν αυτήν την πληροφορία.
Μια πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο και για έναν τραυματία στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Η καταλανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σήμερα το απόγευμα σκότωσε τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη και το Καμπρίλς.
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Μαροκινό, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της Βαρκελόνης, αφού νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.
"Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελόνη", ανέφερε στο Twitter η Mossos d'Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

Νωρίτερα η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο Αμπουγιακούμπ είχε σκοτώσει άλλον έναν άνδρα, για να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει μετά την επίθεση στη λεωφόρο Λα Ράμπλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters -AFP-Sputnik

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη