allnews-epirus

Πρεμιέρα το Σάββατο για τις τουριστικές διαδρομές


Πρεμιέρα κάνουν αύριο Σάββατο, οι τουριστικές διαδρομές, οι οποίες ενώνουν την πόλη των Ιωαννίνων με τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Δωδώνης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου και με τη συνεργασία φορέων της περιοχής και της Ένωσης Ξενοδόχων.
Στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο η οποία μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ευρύτερη περιοχή.
"Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα το οποίο υλοποιείται με την χρηματοδότηση και την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Στα Γιάννινα καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης και με τις διαδρομές αυτές απαντούμε στην ανάγκη διασύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου... Κάθε εγχείρημα για να πετύχει πρέπει να στηριχθεί από όλους και τα πρώτα μηνύματα που έχουμε λίγο πριν την έναρξη των διαδρομών είναι ιδιαίτερα ευχάριστα", τόνισε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Δωδώνης Γιώργος Θεοχάρης, οι τουριστικές διαδρομές θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή με ενδεικτική ώρα αναχώρησης από το κέντρο των Ιωαννίνων στις εννέα και μισή το πρωί και στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση για τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους είναι δωρεάν.
Το λεωφορείο θα ξεκινά από την κεντρική πλατεία με επόμενες στάσεις στην Πλατεία Μαβίλη, το ξενοδοχείο Du Lac, το ξενοδοχείο Βυζάντιο, και το ξενοδοχείο Epirus Palace.
Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, επεσήμανε ότι με την καθιέρωση των τουριστικών διαδρομών καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που καταγράφονταν μέχρι σήμερα.
"Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Δωδώνης γιατί υλοποιεί μία δράση απ' αυτές που χρειαζόμαστε. Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό προιόν. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε η πρωτοβουλία αυτή να στηριχθεί και να μεγαλώσει καθώς αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο και στις δράσεις που υλοποιεί η Ένωση Ξενοδόχων", ανέφερε.
Την πρωτοβουλία επικροτεί και στηρίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, καθώς όπως τόνισε ο Διευθυντής της Κωνσταντίνος Σουέρεφ, μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
"Ο χώρος ελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο καθώς αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επικροτεί την πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για αύξηση της επισκεψιμότητας στον χώρο που αποτελεί κορυφαίο προορισμό", τόνισε ο κ. Σουέρεφ. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη