allnews-epirus

ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΙΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ...


Yπερπλήρεις οι πτήσεις του Αυγούστου της OLYMPIC  και της AEGEAN τον περασμένο Αύγουστο προς και από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ από Αθήνα προς Γιάννινα με τις δύο καθημερινές πτήσεις ταξίδεψαν 3.668 επιβάτες, ενώ με τις πτήσεις από Γιάννινα προς Αθήνα, ταξίδεψαν 3.967 επιβάτες. 
Συνολικά 7.635 επιβάτες. Υπερπλήρη ήταν και τα αεροσκάφη Αιρμπας Α-320 των 170 θέσεων που δρομολογεί τις Κυριακές η Aegean ή και ενδιάμεσα όταν απαιτείται να αντικαταστήσουν τα ελικοφόρα Q-400 της Olympic των 78 θέσεων.

Πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα, συνολικά είχαν ταξιδέψει 8.634 επιβάτες, (4.200 από Αθήνα και 4.434 από την Αθήνα). Το 2016 όμως, υπήρχαν ημέρες με 3 καθημερινές πτήσεις και μάλιστα περισσότερες πτήσεις με Α-320.
Οι πληρότητες όμως ήταν αισθητά χαμηλότερες.
Αυτά τα στοιχεία οδήγησαν την Aegean ώστε στον χειμερινό προγραμματισμό των πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να προσθέσει συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας όπου η κίνηση είναι μεγαλύτερη και τρίτη πτήση, μάλιστα αυξάνοντας και τον αριθμό των αεροσκαφών Αϊρμπας Α-320.

-Τον περασμένο Αύγουστο, οι πτήσεις της DAT  προς και από την Κοπεγχάγη πρόσθεσαν στην κίνηση του αεροδρομίου 1.322 επιβάτες (654 αφίξεις στο αεροδρόμιο και 668 αναχωρήσεις), έναντι μόλις 8 επιβατών κυρίως με μικρά αεροσκάφη τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

 Να σημειωθεί ότι με την κίνηση των ξένων επιβατών, μπαίνουν για πρώτη φορά και χρήματα στο ταμείο του αεροδρομίου.
Αυτά τα στοιχεία, έρχονται να διαψεύσουν όσους πίστευαν ότι η Ιόνια Οδός, θα καταργούσε τις πτήσεις της Αθήνας. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα, με την λύση του προβλήματος των καυσίμων να δούμε κι άλλη εταιρεία να δρομολογεί αεροσκάφη της στην ίδια διαδρομή.
Άλλωστε τα έξοδα ενός επιβατικού αυτοκινήτου από Γιάννινα προς Αθήνα κι αντίστροφα, είναι τόσο υψηλά που είναι ασύμφορο να ταξιδέψουν μεμονωμένα άτομα με αυτοκίνητο.
Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη