allnews-epirus

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ...


H εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για επίλυση του προβλήματος των καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σκόρπισε την ικανοποίηση γιατί υπάρχει πλέον και πρωθυπουργική δέσμευση, αλλά η μη ανακοίνωση λεπτομερειών δεν επιφέρει τον εφησυχασμό, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Και εξηγούμαστε…
Το All News Epirus ασχολήθηκε σήμερα συγκεντρώνοντας στοιχεία, τα οποία είναι σημαντικά και πρέπει να αξιοποιηθούν τάχιστα, για να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανεπίσημα κυκλοφορούν, τον εφοδιασμό σε καύσιμα  του αεροδρομίου Ιωαννίνων θα τον αναλάβουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) για τη νέα τουριστική σαιζόν. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα και στην ουσία χάνεται εξαιρετικά πολύτιμος χρόνος… Κι αυτό γιατί:
-Οι αεροπορικές εταιρείες και τα μεγάλα Γραφεία Τουρισμού της Ευρώπης, έχουν αρχίσει ήδη τον προγραμματισμό των πτήσεών τους για το 2018. Στο ΑΙΡ (Αεροναυτιλιακές πληροφορίες) που είναι η διεθνής πηγή επίσημης ενημέρωσης και στην οποία πάντα καταφεύγουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες στον προγραμματισμό των πτήσεών τους, σήμερα υπάρχει καταγεγραμμένο ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων «…δεν διαθέτει καύσιμα για ανεφοδιασμό καυσίμων». Και φυσικά δεν μπορεί η ΥΠΑ και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων να εκδώσει Notam για ενημέρωση του ΑΙΡ που να αναφέρει ότι «…στα Γιάννινα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για επίλυση του προβλήματος».  Η Notam θα εκδοθεί μόνο όταν υπογραφεί η συμφωνία από την ΥΠΑ με την εταιρεία καυσίμων, με ρητή αναφορά στην ημερομηνία έναρξης της διάθεσης καυσίμων.
Το καλύτερο αποτέλεσμα των πρωθυπουργικών εξαγγελιών θα ήταν αν το υπουργείο, η εταιρεία καυσίμων και το αεροδρόμιο, υπογράψουν γρήγορα την συμφωνία, αφού ο εφοδιασμός των καυσίμων στην πρώτη φάση, είναι ένα βυτιοφόρο και ένα μπάουζερ για τον εφοδιασμό των αεροσκαφών. Κι αυτό το τόσο απλό, μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μέρες. 
Οπότε άμεσα ενημερώνεται το ΑΙΡ και οι ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες, μπορούν πλέον χωρίς κανένα πρόβλημα να προγραμματίσουν τις πτήσεις τους. Αν η πρωθυπουργική δέσμευση επεκταθεί για τη νέα τουριστική σαιζόν. «…πάει το χάσαμε το τραίνο πατριώτη…».
Ταυτόχρονα όμως τάχιστα πρέπει να ελεγχθούν και οι υπάρχουσες  υπόγειες δεξαμενές καυσίμων (…μέχρι τώρα κανένας δεν τις ήλεγξε), στο αεροδρόμιο για την καταλληλότητά τους και τυχόν επιδιορθώσεις ή για εγκατάσταση νέων. Κι αυτό γιατί η νομοθεσία προβλέπει, (άγνωστον αν εφαρμοστεί ή θα δοθεί παράταση), ότι από την 1-1-2018 όλες οι δεξαμενές καυσίμων στα αεροδρόμια, πρέπει να είναι υπόγειες.
 Κίνηση λοιπόν από τώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, για να μην αιφνιδιαστούμε πάλι σε λίγους μήνες και αρχίσουν νέα …δύσκολα…
-Υπάρχει μια πληροφορία ότι την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει η πολυσυζητημένη σύσκεψη στην Αθήνα με υπουργούς, ΥΠΑ και τοπικούς φορείς. Αν λοιπόν γίνει, όλα τα παραπάνω πρέπει να συζητηθούν και με την πίεση της πρωθυπουργικής δέσμευσης, να παρθούν οριστικές αποφάσεις για ΑΜΕΣΟ εφοδιασμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ώστε έγκαιρα να ενημερωθεί το ΑΙΡ και στη συνέχεια οι αεροπορικές εταιρείες, για να προγραμματίσουν  τις πτήσεις τους. Έτσι θα μπορούν να ικανοποιούνται και χειμερινές ανάγκες αεροσκαφών  κυρίως ιδιωτικών, αφού οι αιτήσεις καθημερινά αυξάνονται.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ APOLLO KAI SMALL  PLANET

Tα πρώτα τηλεφωνήματα πού έγιναν σήμερα στο αεροδρόμιο, ήταν από την Κοπεγχάγη ( και APOLLO) και Πολωνία (Small Planet) οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις και εξέφρασαν την ικανοποίησή της. Μάλιστα το τηλεφώνημα έγινε από την Apollo την ώρα που συνεδρίαζε το Δ.Σ της εταιρείας και υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι η Ήπειρος μπαίνει πλέον δυναμικά στους προγραμματισμούς της Apollo

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ


1 Σχόλια

  1. Γεια σας

    Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο, μια επένδυση ή έναν οικονομικό σύμβουλο. Προσφέρουμε από 1000 € έως 1.000.000 €. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για περισσότερες πληροφορίες.

    email: financecontrole08@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη