allnews-epirus

Συνάντηση του Δημάρχου Ζίτσας με τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.



Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) Θεόδωρο Μπλίκα είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κατά την παραμονή του στα Ιωάννινα και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Ιδρύματος.
Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ενημερώθηκε από  τον κ. Μπλίκα για τις αυξήσεις στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων και του συνολικού κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ για την καθαριότητα των σχολείων για το διδακτικό έτος 2017-2018.
«Ένα πάγιο αίτημα τόσο των εργαζομένων του κλάδου όσο και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ικανοποιείται και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας, με αφορμή τις αυξήσεις στις αμοιβές των καθαριστριών σχολείων που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου, και προσθέτει: «Ο Δήμος Ζίτσας σε έγγραφά του επεσήμανε πάντα το δίκαιο του αιτήματος των καθαριστριών, να αμείβονται και για την εργασία τους στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ( τουαλέτες, αίθουσες εκδηλώσεων κ.α.) και ζητούσε την άμεση ικανοποίησή του».
Ταυτόχρονα, ο κ. Πλιάκος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τη συμβολή του ώστε  για την επόμενη σχολική χρονιά να ξεκαθαρίσει το εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων καθαριστριών και ο τρόπος κάλυψης των συγκεκριμένων θέσεων στα σχολικά κτίρια.   
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ για την καθαριότητα των σχολείων για το διδακτικό έτος 2017-2018 προβλέπονται αυξήσεις στις αμοιβές των καθαριστριών σχολείων με σύμβαση μίσθωσης έργου, το ύψος των οποίων ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 10% καθώς και αύξηση του  συνολικού κονδυλίου κατά 14% (από 39.500.000ευρώ σε 45.000.000ευρώ), που θα διατεθεί για την καθαριότητα των σχολείων

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη