allnews-epirus

Κέρκυρα: Εντοπίστηκε το ζευγάρι Ελβετών τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες από τις αλβανικές ακτές

Ολονύκτια έρευνα πραγματοποίησαν σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής προκειμένου να εντοπίσουν ένα ζευγάρι Ελβετών τουριστών που είχαν χαθεί σε θαλάσσια περιοχή των αλβανικών ακτών.Οι δύο Ελβετοί, είχαν νοικιάσει κανό στην παραλία του Πόρτο Παλέρμο στην Αλβανία, ωστόσο, λόγω προφανώς των θαλασσίων ρευμάτων απομακρύνθηκαν από την ακτή και χάθηκαν στη θάλασσα.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ειδοποίησε της αλβανικές αρχές οι οποίες με τη σειρά τους, ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές οπότε και ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα από αργά χθες το βράδυ σε όλο το θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κέρκυρας.
Οι δύο τουρίστες εντοπίστηκαν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι. Με σκάφος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας για να παρασχεθεί οι απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Ο άνδρας βρέθηκε εν ζωή ενώ η γυναίκα ανασύρθηκε χωφρίς τις αισθήσεις της και διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή…
Το Λιμενικό διενεργεί έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες της τραγικής υπόθεσης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Για το θέμα αυτό απο το Λιμενικό εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
"Συνδρομή σε έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενων χειριστών καγιάκ στην Κέρκυρα – Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μεγίστη και τη Χίο – Διακομιδή ασθενούς
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το MRCC TIRANA για περιστατικό δύο (02) αγνοούμενων αλλοδαπών, ενός 62χρονου και μίας 53χρονης, χειριστές καγιάκ, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες χθες από το λιμένα Πόρτο Παλέρμο Αλβανίας με προορισμό το Μπορσκ Αλβανίας, και έκτοτε αγνοούνταν, ενώ πιθανόν να παρασύρονταν προς τις ακτές της ν. Κέρκυρας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. ξεκίνησε συνδρομή στις έρευνες προς εντοπισμό των ανωτέρω, από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και παραπλέοντα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένων και των αλβανικών χωρικών υδάτων, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο Π.Ν. και αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ερεικούσας, σώος ο 62χρονος αλλοδαπός αγνοούμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή, χωρίς τις αισθήσεις της η 53χρονη αλλοδαπή αγνοούμενη, η οποία μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας".

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη