allnews-epirus

Ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, 52 ετών, λίγο μετά τις 19.00 απόψε, στο δικηγορικό γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.
Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.
Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.
Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.
Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΑ
«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β.Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.
Οι δικηγόροι και οι συγγενείς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιά ήταν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων εκτελεστών που μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο μετά τις 7 το απόγευμα και δολοφόνησαν τον Μ.Ζαφειρόπουλο .

Ο Μ.Ζαφειρόπουλος ήταν 52 ετών, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και πατέρας 2 παιδιών . Ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου.
------------------------
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη