allnews-epirus

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας στα παιδιά της «Αποστολής» στα Γιάννινα


Εορταστική ατμόσφαιρα και διάθεση κυριάρχησε σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β'», της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Αποστολή» και της Μητρόπολης Ιωαννίνων, όπου ήχησαν εορταστικές μελωδίες από τη Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας.

Παρών ήταν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος απόλαυσε αγαπημένες μελωδίες με τα παιδιά, μοίρασε δώρα και έδωσε εγκάρδιες ευχές για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την «Αποστολή» αλλά και την εταιρεία Chipita, για το έργο που επιτελούν μαζί με την Μητρόπολη στα Γιάννενα.

Τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα του ΚΔΑΠ της «Αποστολής» στα Ιωάννινα ξεκίνησαν με επίσκεψη της Στρατιωτικής Μουσικής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας. Οκτώ μουσικοί με σαξόφωνο, τρομπέτα, αρμόνιο, κιθάρα και μπουζούκι, γεμάτοι διάθεση και αγάπη για τη μουσική, «ταξίδεψαν» τα παιδιά του κέντρου με μια σειρά κλασικών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ενώ το κέφι κορυφώθηκε με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν με τους μουσικούς, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδικές παραμυθένιες μελωδίες, χόρεψαν λαϊκά του Τσιτσάνη και έπαιξαν τουμπερλέκι και αρμόνιο. Ο ρυθμός και το κέφι τους συνεπήρε όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα υπέροχο ταξίδι ακουσμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη